traningslagret

Naken & Hamam

Kategori: Allmänt

Under Turkietsemester hade jag och frugan bestämt att vi skulle inleda den med att ta ett turkiskt bad, så kallat Hamam. Reseledaren berättade hur stärkande och mör man blev av det under sin info-möte.

"Ni kommer att vara så lena och sköna, de skrubbar bort nästan alla döda hudcellor." (?)

 

 

Hmmmm?! Men visst måste man prova. Frugan tog en tid på förmiddagen och jag en tid på eftermiddagen. Efter lunch så konstaterade jag att nu var det bråttom bråttom... Man är som vanligt ute i god tid....Tidsoptimist som man är.

 

Så jag gick in på Hamambadet, fick en sjalliknande handduk, slängde in badbyxor, t-shirt och solbrillorna i ett låsbart skåp. Svepte in mig i sjalen och traskade in, mötes av en turkisk kvinna, ett Hamamproffs, som inte såg ut som den arketypen jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig en stor kvinna med "mustasch"... Denna kvinnan var i knappt trettioårsåldern, såg trevlig ut och hade stort sett inte mer än en bikini på sig....

 

Det var då det slog mig... jag har ju ingenting under sjalen, inga badbyxor, inga kallingar, jag är i ett muslimskt land.

 

Jag påtalade faktumet, hon fattade först inte, men när hon väl gjorde det så tyckte hon: "No problem, everbody do so". Njaa jag tror inte att såå många turister gör samma misstag som jag gjorde. Men eftersom det är hon som ska tvätta mig, hon bestämmer, det är hon som är muslim(?) Så kör på det.

 

 

Tur att jag inte är yngre för hon tvålade, skrubbade och såpade in både här och där men inte på "full monty", men bra nära och över hela skinkorna... Hela kroppen. Trettio minuter skrubb med ömsom kallt och varmt vatten över kroppen. GOTT!

 

 

Sen var det dags för relax, tea samt en rejäl omgång massage av en man med mustasch och den fullaste frisyren på en vuxen man jag har sett sedan åttiotalet, Darryl & Oats ringde från 1984 och ville ha tillbaka sina frisyrer...

 

Men han var bra och rejält hårdhänt! Underbart.

 

Det var då jag insåg att jag borde göra massage oftare, speciellt när jag har en polare som är massör. Dumt att inte göra det när det är så lättillgängligt.

 

Jag blev verkligen len och mjuk efteråt, dessutom så tog solen jämnare och gav en snyggare bränna... :-)

 

 

 

Körde ett bra pass idag, mitt trettio reps tre setare per övning är grymt men effektivt. Återkommer med planen senare.

 

Fikade med E och hans kompis M idag, de hade massor att berätta om för mig vid fikabordet, det är underbart att höra på alla deras problem, deras synpunkter och reflexioner.

 

Jag vill till Maldiverna, känns som det är nästa resa.

 

Träna H Å R T och N J U T av livet <3

Högreps & masochism

Kategori: Allmänt

Jag har omvärderat och reviderat min träning de senaste åren, den senaste kicken fick jag av en kvinnlig rugbytok... Hennes järnvilja och entusiasm är smittande.

 

Så när vi snackade om att träna ett pass eller två tillsammans så var det bara att tacka och ta emot.
Få saker är väl bättre än att få sån energi av nån annan.

Så jag bestämde mig för att revidera mitt program som kändes mosigt när vi körde tillsammans till nåt nytt fräscht och mer funktionellt.

Mitt mål är och förblir smidighet, styrka och funktionalitet.

 


Så nu är det gjort och idag testade jag det på gymmet, grymt plågsamt men härligt!

Saken blev inte bättre av att jag hittade en artikel om högrepsträning i tidningen Outside Träning.

Nu blir det TRETTIO-repare i fem veckor och sen vila.

 


Jag har dessutom satt min heder på spel för en gammal polare, jag har slagit vad att jag ska få hon att ställa upp i Springtime 2011, dessutom vill jag att han ska ha samma sköna upplevelse som jag hade, den att man kan mer än gärna göra om det! Med en bättre tid!

Träna hårt & njut av livet!