traningslagret

GI-Familjemüsli

Kategori: Allmänt

Jag har snott ett recept från "GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar" av Ulrika Davidsson.

Sen har jag gjort om det så det ska pass vår smak.

 

Lena älskar den:

 

Familjemüsli –500g

 

Original receptet:

 

200g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter

6dl Dinkelflingor

6dl havreflingor

2dl solroskärnor & / eller pumpafrön

1dl kokosflingor

1dl hela linfrö

3dl vatten

5msk neutral olja

3msk honung

2dl russin

 

Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.

Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrö och rör om.

Blanda i vatten, olja och honung och häll i bunken.

Rör om ordentligt.

Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.

Låt kallna och blanda sen ner russinen.

Förvaras i burk med lock.

 

Håkans ändrade familjemüslirecept:

 

250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter

6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på

6dl havreflingor

2dl solroskärnor & / eller pumpafrön

2dl kokosflingor

1dl hela linfrö

1dl krossade linfrö

3dl vatten

5msk rapsolja

 

 

Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.

Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och rör om.

Blanda i vatten samt olja och häll i bunken.

Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare.

Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.

Låt kallna.

Häll på linfröna.

Förvaras i burk med lock.

Serveras med honung och russin.

 

Lycka till

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: