traningslagret

Soffpotatis med pralinerna i knäet?

Kategori: Allmänt

Vad är du?

Vad gör du med den enda kropp du har fått?

 

Soffpotatis: Du har ett stillasittande jobb, rör dig inte mycket på din fritid och du åker bil eller buss om du ska någonstans. Bristen på ansträngningar och aktiviteter gör musklerna svaga och klena, risk för skador och förslitningar för småsaker, som musarm, axel- och nackproblem.

Hjärtamuskeln minskar i storlek och orkar därför inte lika mycket samt är inte lika slagkraftig som den bör, risk för hjärt och kärlsjukdomar.

 

 

Flanör: Går lugna promenader och motionerar sporadiskt, ingen direkt vana. Tillfälliga aktiviteter och vardagsmotion, som tyvärr inte räcker för att uppnå eller behålla god hälsa.

Ungerfär 50% till 75% av den vuxna befolkningen tillhör grupperna soffpotatis och flanör

 

Min oas



Motionär: Joggar eller tar raska promenader, power walk, flera gånger i veckan. Regelbunden motion stärker hjärtmuskeln och blodkärlen vidgas. Minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar samt minskar risken för diabetes typ 2.

 

 

Idrottare och Elitmotionär: Tränar högintensiva pass tre eller fler gånger i vecka. Har redan en hög prestationsförmåga och tränar inte för att uppnå häsloeffekter. Nackdelen är att skaderisken för idrottskador ökar, men satt i mot soffpotatisens hälsorisk så är det försumbart.

Omkring 25% till 50% av den vuxna befolkningen kan räknas sig till motionärer och idrottare.

 

 

Träningsakademin



Man måste försöka för att lyckas, misslyckas man så är det bara på brännet igen, tills man gör rätt

 

Starkt inspirerad av City 21/7


 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: