traningslagret

Gott Slut! & GOTT NYTT ÅR!

Kategori: Allmänt

Ha en underbar kväll vad ni än gör! Men gör ingenting som jag inte skulle ha gjort och gör allt jag skulle ha gjort!
 
Nästa år är det bara att ta tag i allt det som man borde ha tagit tag i eller helt enkelt inse att det är bara att stryka från listan!
 
Sätt dina mål realistiskt och dela ner målet i små mätbara mål. Förta dig inte, hopplöshet är inte det vi eftersträvar
Glädje, lärande, njutning och vila är det som jag eftersträvar.
 
Säg "JA!" till livet!
 
Då kör vi, i morgon är det tillåtet att vara slö och slapp samt lite deppig. Men sen!
 
HA det gott!
 
Nu ska jag kasta mig in i förberedelserna! Samt att jag har som mål att springa en ett intervallpass idag
 
KRAM!

Nyårslöfte

Kategori: Allmänt

Första har jag redan satt: Mindre sött!
 
Annars har jag de vanliga som jag alltid lyckas bryta: Börja röka, börja kröka seriöst samt börja notoriskt otrogen.
Förra året fick jag ordentligt mothugg på just delen otrohet: "Det blir så mycket problem och det är inte bra för äktenskapet" Hon var riktigt hetsk och hon är inte ens gift med mig, å andra sidan var inte speciellt nykter.
Året innan så fick jag erbjudande om att vara otrogen via Facebook när jag la ut just de nyårslöftena, inte heller så värst seriöst...
 
Skulle ha väldigt svårt att infria de löftena; röka, finns inget som smakar så illa för en förre detta rökare som ciggaretter och cigarrer; krök, jag blir så sanslöst slö och trött av alkohol att jag hade inte ens orkat bli seriös med brända och destillerade drycker.
Otrogen; svårt att hitta någon underbarare och snyggare än min underbara hustru, dessutom skulle jag ha väldigt svårt att bryta löftet som jag gav i kyrkan inför Underbara Hustrun, mina föräldrar och alla mina vänner. Att vara trogen i nöd och lust.
 
Så två löften återstår; Mindre Sött och Mera "JA!"
 
På tal om nytt helt annat så börjar man alltid året med att vilja rensa ut det gamla och överflödiga.
Jag har hittat en del saker som bara ligger och samlar damm, så jag gör installationer av dem.
 
 
 
 
Mina sjuttiotals Frisbees har kommit till heders igen, det går inte att spela Frisbee-golf med dem, de är alldelse för instabila, köpte nya för några knappa hundring för tre.
 
 
 
Mitt gamla tennisrack och mammas gamla squashrack kom till heders med min svåger Morbror J´s sportprylar som han tog med sig hem från USA på tidigt åttiotal.
 
Har lite mer prylar som ska upp, man hittar lite kul prylar som kan roa ögat.
 
 
Jag var borta en snabb vända och hälsa på hos mina föräldrar, mamma hade landat i soffan och satt och softa och kollade TV, trött men kändes som hon hade det rätt OK
 
 
 
Gott Nytt ÅR!
Champange är satt på kylning :-P
 
 
 
 

Bara Positivt!

Kategori: Allmänt

Ett nyårslöfte kommer att vara att säga mer "JA!" Vi männsikor är tyvärr konstruerade att se faror överallt, att hålla oss säkert!
Då är det lättare att säga "NEJ!" 
 
Idag har jag haft softfulltupp, en motsägelse, jag vet
Men ingen är väl bättre än att få mycket tid med sin tonårsson, som dessutom verkar trivas i mitt sällskap.
Först åt vi Brunch, borde heta Sovlunch, för tonåringar är trötta av naturen och tror på något underligt sätt att trötthet och sömn inte överhuvudtaget har något samband.
 
Vi gick bort till mina föräldrar, Rockgrabben har haft lite svårt med att hälsa på henne sedan hon blev mycket sämre, men det gick bra, båda trivdes. Mamma tog sig till och med så långt som in till soffan i vardagsrummet för att alla skulle sitta bra. 
Rockgrabbens ena favoritkusin var också där, så det var fullt hus.
 
Sen inom och för en gångs skulle handla dagens middag, vi brukar ha planerat maten ett tag innan, Rockgrabben fick bestämma och då blev det hemmagjorda hamburgare.
 
Svärmor, tillika min svärmor, fyller år idag, men hon, Underbara Frugan och Morbror J hade bestämt att vi flyttade kalaset till i morgon, just för att Gympakillen har spelat handbollsturnering hela dagen idag lördag.
 
Så ännu mer kvalitetstid med Rockgrabben för han erbjöds sig att baka en födelsedagskaka till sin Mormor, så han och jag har myst runt och bakat en chokladkaka med choklad ganache. Lovar att återkomma med recept!
 
Sen fortsatte vi med middagen, men rockgrabben övergav mig för sin stora Kärlek, sina musik och sina gitarrer. Han tackade för sig och gick upp och drog ett antal riff innan middagen.
 
Gympagrabben var nöjd med sina matcher!
 
Så på det stora hela har det varit en skön lördag!
 
Lite chill och sen sova för att springa i morgon
Kom iväg på PowerYogan idag! Tyvärr visade sig att vår instruktör ska sluta och börja med annan yoga på ett renodlat yogaställe, tråkigt. Men man måste se det som en utmaning att få en ny instruktör, har aldrig haft en dålig instruktör.
 
 
HA det goooooott!

Svårt fall sa Doktorn och grät

Kategori: Allmänt

Jag har roat mig att gå till olika läkare för att få bukt med min sjuka kropp, som enligt alla prover är så frisk man kan vara.
En av dem gav mig en diagnos av allergi, men har aldrig testat mig för några allergier. Min husläkare testade mig genom blodprov för en massa saker, bland annat för allergier. Hon hittade inga.
Jag har provat nässpray och antihistamin, när jag slutar med dem så får jag tillbaka mina problem, så nåt är det. Får roa mig att leta vidare
 
Idag blev det ännu mer utflippat, hade bestämt träff med min favoritmellansyster och enligt mig hennes favoritdotter, tillsammans med Rockgrabben så fikade vi på Ebbas, svårt att hitta bättre ställe; dels för deras underbara hemmabakade kakor och deras allergisäkrade ingredienser samt miljön
 
Hamnade på stadens enda musikaffär med Rockgrabben för att vi måste sparka igång projektet med att få upp alla hans gitarrer på väggen inom det närmaste! Fick köpt en gitarrkrok, den till hans uddaste gitarr.
 
Senare på kvällen, en sann fredagskväll så tog vi Ben&Jerry´s, i kväll Pimpade vi det ordentligt;
vispgrädde, hemmabakade maränger, bananer, chokladsås.....
 
 
Bara att säga "Hoppsan"
 
 
Det här kan inte vara bra, tyvärr måste man dra ner O r d e n t l i g t efter nyår!
 
 
 
 
Tycker ändå att jag förtjänat det, jag var ute och sprang långintervall innan middagen och den grymma kcal-bomben.
Provade min nya löparjacka, den funkar bra med lager på lager.
Har plats för iFånen och uttag för sladden genom fickan, grymt bra!
 
 
 
 
 
 
Var och hälsade på min mamma idag, hon var något lite bättre och fräschare idag, men det känns som hon får vila sig i form ett tag fram över. Pappa hade hjälp av min favoritäldsta syster att tvätta
 
Imorgon S K A jag masa mig upp och gå på Yogan! Jag har inte varit där på några veckor... Känner verkligen att jag behöver det!
 
Så länge; kram någon nära dig!
 
 
 
 
 
 
 
 

Första arbetsdagen

Kategori: Allmänt

Första arbetsdagen för många, men inte för mig. Gympakillen var uppe i ottan för att åka till Lund och spela handboll, jag låg kvar i sängen för att sova lite. Sovmorgon.
Frugan skulle jobba, hon var inte sugen.
 
Man skulle nästan tro att att jag och Rockgrabben hade fest i natt, han sov i soffan och jag var nere och spökade för honom vid tresnåret, jag vaknade och kunde inte somna om.
Mental not till mig själv, inte skrubba fötterna i duschen innan man går och lägger sig, skönt då, men ger brinnande fötter ett par timmar senare.
 
Kom i alla fall iväg och fick tränat på gymmet idag, var inne och gjorde några ärende på stan innan, åt brunch med Rockgrabben efter ett avsnitt av Hung på HBO-play.
Sen ner på stan igen för att fixa lite bankärende och spela lite biljard, det gick inte så bra. Vi bestämde oss för att dränka våra sorger i bakelser, tillsammans med handbollshjälten, vi köpte hem vars en och tog en finfika hemma.
 
 
Var och hälsade på mina föräldrar, mamma blir drastiskt sämre, känns hårt att se henne så, bara tyna bort framför en ögon utan man kan göra någonting mer än att stötta och hjälpa till med det man kan göra.
 
 
Ha en skön kväll, njut av livet medan det fortfarande finns tid kvar
 
 
 

Mellandagsrea!

Kategori: Allmänt

Fick en del kul saker till Julklapp, bland annat ett svart snygg kockförkläde och en snygg matchande skjorta av min fru. Undrar om det var någon pik eller bara en outalat SeSnyggUtMedanJagJobbarMeraIKöket.
För det är nog tyvärr så att frugan är mest chef och motor i köket och hjärna och hjärta när det gäller matlagning
 
 
Får fixa en fluga som matchar
 
 
Svårt att slå henne på fingrarna i för sig, hon är grym!
Jag hoppas att vi båda kan lära upp både Rockgrabben och Gympakillen att vara grymma i köket och laga god, nyttig och bra mat
 
Idag började vi dagen med att sticka ut på stora köpcentrat för att shoppa loss, var där vi halv elva och Underbara Frugan hittade massor av fynd, jag hittade typ tre böcker. Vilket inte var planen, det var kläder som var planen.
 
 
Min analoga anteckningsbok
 
 
På eftermiddagen stack jag och Rockgrabben ner på stan och skulle göra centrum osäkert, vilket vi gjorde med, han hittade något så 70-talsrockigt som en vit skjorta och jag hittade en ny löparjacka, den gamla är så urtvättad att reflexerna är borta
 
Samt en snygg stickad ulltröja, helt producerad i Danmark! Närproducerat och ekologisk 
 
 
Ekologiskt mellandagsreafynd
 
 
Imorgon blir det gym, idag fick bli vila med shopping
 
 
 
Var och hälsade på mina föräldrar, min mor blir bara sakta sämre, jag hoppas att hon får en chans att må så bra att hon får komma ut en stund
 
Leva nu, livet är det som pågår medan du gör planer för framtiden
 
 
 

Mellandagar

Kategori: Allmänt

Då var det såsedags, att softa, chillia. Frugan tyckte annorlunda, hon väckte mig vid halv tio och tyckte att vi behövde en löprunda innan frukost.
Så det var bara att hoppa i Läderlappskostymen och samla sig
Underbara frugan la upp ett grymt tempo och jag försökte hänga på, näsan rann så jag kunde inte andas genom den och ögonen tårades av någon anledning, så jag såg inte någonting.
 
Bara att bita ihop, efter dryga två km började kroppen funka lite mer som jag tänkt mig, men sa till frugan att hon fick springa före i sitt tempo, hennes bakdel har sina fördelar att vila ögonen på.
 
Så jag hittade mitt tempo en bit bakom henne och ögonen hade slutat tåras lagom till hållen kom, bara att inse att man ska börja lugnt
 
Det blev en halvmil idag i alla fall.
 
Ha en skön dag, tänker inte göra så många knop idag
 
God Fortsättning!
 

God JUL!

Kategori: Allmänt

Nu är Julen överstökad
Massor av saker har hänt, en del negativa saker och några positiva saker
 
Vi fick kört vår julfest trost att vi hade en del uppförsbackar
 
 
Nu har man ätit för mycket gott, druckit en hel del goda snapsar, fått en del trevliga klappar
Jag hoppas att Gympagrabben snart köper en egen dator så jag kan få tillgång till den här när jag vill och är sugen på att skriva
 
Brejviksnaps?
 
Min mor blir inte bättre, snarare blir hon sämre, men vi gick dit till henne och hade en liten julfest med henne
Jag antar det inte blir någon skidsemester för oss
Blixten, fågeln, den tokiga skojfriska lilla busen, dog stortsett i min hand natten till lillejulafton. Saknar honom
 
Det sägs att tre är antalet som dör samtidigt...
 
GOD JUL <3
 
 
 
 
 
 

Tonårsdrömmar

Kategori: Allmänt

I morgon fyller Rockgrabben femton år! Det är femton år sedan han kom till oss som en liten späd ömtålig kille, han är lika ömtålig idag. Fast på ett helt annat mer komplex sätt, han är tonåring. 
Han har drömmar, som kan ska slå in eller som kan krossas
 
Jag hoppas och vill alltid hans bästa, jag vill att både han och Gympakillen ska ha det bra.
Bra hälsa, bra ekonomi, känna sig älskade. Jag är pinsam nog att visa det och säga det där sista
 
Jag hoppas att kunna ge honom och hans lillebror det stöd de önskar sig resten av mitt liv
 
Natti
 

En tonårsfaderns försvarstal

Kategori: Allmänt

Om du har svårt att somna så finns det en del saker du kan gör:
Snooza inte på morgonen, det gör det svårare att somna på kvällen sedan, finns det samband!
Släpp datorn och TVn i tid, skärmen lurar hjärnan att tro att den sover men du är vaken samt du sitter fast; "Ska bara"
Ta fram en bra bok istället och motionera hjärnan, då blir den glad
Ta en stilla kvällspromenad.
 
Gå upp ungefär samma tid varje dag, kroppen tycker om rutiner
Kroppen tycker om att sova mellan 22 och 08, då har kroppen sina reningsprocesser
 
Det är få språk som jag känner till som använder Breakfast, bryta fastan, Frukost kommer från tyskan Frühstück, "tidigt stycke" matstycke, jag har kollat med jobbekompisar, kinesiskan till exempel har "morgonmat" som ordet för frukost. Ät frukost innan lunch eller ta brunch.
 
Varje dag är ett lärande, man kan inte säga: "Pallar inte" till livet, man måste lära sig för att överleva, vissa saker är inte så roliga, men tyvärr ack så nödvändiga att lära sig.
 
Ingen kan lära dig någonting, endast du kan lära dig, endast om du lyssnar så får du hjälp att lära dig det som blir roligt sedan om det inte är kul nu.
 
Alla älskar dig, ingen är värd mer än du är, ingen är värd mindre än du är
Alla är lika värda.
 
Du är speciell för mig! Var snäll och lyssna och lär av oss som bryr oss <3

Surdegspizza, rättat!

Kategori: Allmänt

Det gick för snabbt förra gången!
Hann inte se att jag hade missat 200 g vetemjöl special!
Så:
Det recept som Underbara Frugan använder och alla bara älskar:
En jättestor pizza eller två små
Vi brukar få ut ungefär en och en halv plåt på dubbel sats


Det är ingen Fast Food:
Morgonen
50 g vete- eller rågsurdeg (vi kör på rågsurdeg)
10 g Olivolja
130 g (1½dl) vatten
5 g jäst
200 g vetemjöl special
50 g durum- eller dinkelmjöl
1 tsk salt
Blanda surdegsgunden, olivolja och vatten. Lös upp jästen i blandningen och tillsättsedan resten av ingredienserna. Blanda med en träslev i en bunken någon minut och ta sedan upp degen och knåda den för hand några minuter. Lägg tillbaka i bunken, täck med plast och ställ i kylskåpet. Låt jäsa i 4-6 timmar

Eftermiddagen/kvällen
Vi brukar ha skinka och salamikorv som pålägg men det viktigaste är nog ändå:
Krossade tomater och Mozzarella ost
Sätt ugnen på 275 grader C i god tid. Placera en plåt eller baksten i mitten av ugnen. Tag fram degen ur kylen, knåda ihop den lätt och dela den eventuell i två bitar. Platta sedan ut den flera gånger du kavlar ut den i önskad storlek. Vänd den flera gånger under utkavlingen (se till att det alltid finns mjöl över och under degen, så fastnar den inte så lätt).
Lyft över den på ett bakplåtspapper och tryck till med fingrarna cirka en cm innanför kanten.
Lägg på fyllningen. Dra över bakplåtspappret med pizzan på en skärbräda och låt den sedan glida över på den heta plåten eller bakstenen. Baka 15-20 minuter, eller tills den fått fin färg

Lycka till!

Jo Jo

Kategori: Allmänt

Nej tack! Men så är verkligheten för tillfället.
Går upp och ner i veckorna, bäst på fredagen och sämst på söndagen
Nittiotvå komma fyra kg lördagas fm.
 
 
Senaste måndans jo-jo kurva
 
Idag firar vi Rockgrabbens födelsedag, många kakor... Mest choklad, SÅ konstigt
 
Rockgrabben
 
 
Roade mig med att göra chokladbollar och kladdkaka igår samt maränger
Underbara Frugan har gjort en LCHF-chokladkaka
Har köpt en Prinsesstårta
 
Dunkudden som jag mördare, låg uppfläkt som sälunge på trappen efter att det hade tinat
 

I veckan hade jag som plan att köra lätt styrketräning, måndag, onsdag och fredag
Samt att springa tisdag och torsdag, se vad det blir
 
Ha det gott, nu ska jag fortsätta med kalasbestyr!
 
 
 

Julprylar och Lucia

Kategori: Allmänt

I morse var det minus nio grader när jag cyklade iväg till jobb, dubbla halsdukar och yllelångkalsonger med mera så är det okej.
Näsan får tina på jobb, inte för att det speciellt varmt i jobbelokalen.

I morgon ska jag prova att springa igen, tjugo minuter lätt löpning, använder en buff när jag springer för att hålla lite värme i näsan.

Har gett upp hoppet om att gå ner innan Jul, det får bli att försöka hålla sig lugn och inte gå upp.
Idag Lucia så bjöd jobbet på goa lussekatter och pepparkakor.

Vi hade utländskt besök idag och min Libanesiska jobbekompis lärde mig; "Je m'appelle Håkan"
Vilket blev dagens Tintinsskurks imitation, lite blandning av Jean Reno och Kapten Haddock

Har inte sett till många Lucior, tiden med dagis och skol-lucior men fått ihop alla min julklappar, helt klar nu :-D


Fortsätter min inslagna väg på Yesman, Gympasonen vill iväg och köpa smällar i en byhåla för där är billigare, så jag säger ”Ja”
 

Ha det gott!
Krama dina närmaste, delad glädje är dubbel glädje!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shop until you drop

Kategori: Allmänt

Kanske inte fullt ut, men var på K-Rauta och fyndade lampor för 70% rabbatt 
Imorgon ska det köpas Julklappar
har redan köpt en ******** till Underbara frugan
 
Nu är det bara två stycken hundrakronor klappar kvar, vi spelar julklappsspelet istället för tomten numera
 
 
Jag var nere på gymmet idag, intressant väglag på vägen dit, som skåning så är man så är man inte van att cykla i snö och kyla
Har två halsdukar på mig, en för halsen och en för ansiktet, samt stora luvan på huvudet
Gick bra på gymmet även om jag stack direkt från jobb och var lite seg
 
Hörde en intressant diskussion mellan två män i min egen ålder, fyrtio plus, de snackade mycket träning, hur man skulle göra och hur man skulle lägga upp träning och så vidare, båda männen var lätt korpulenta
Jag ville bara säga; 80% av vikten är vad och hur mycket du äter samt, TRÄNA istället för att snacka, den bästa träningen är den som blir av!
 
Nu ska jag slappa framför TVn en stund, natti natti!
 
 

Allt vill man!

Kategori: Allmänt

Man vill kolla film och TV-serier i massor, vi har sedan en tid tillbaka på Netflix och HBO....
Jag vill läsa en massa böcker, tidninga, skriva merr och läsa mer saker på nätet
 
Frugan och Gympagrabben pepparkaksbakar
 
Vill sova mer, springa på stan, loppisar och på stora köpcentrat
Träna mer löpning, styrketräning, gym, klasser och prova nya saker. 
Badminton, cykling, klättring med mera..
 
Man blir aldrig så ren om händerna som efter ett bak
 
Men man måste priotera, tid och pengar, tyvärr
Tänk om man tjänad mer pengar, tja då skulle man antaligen jobba mer
 
 
Luktar gott om frugans bak...
 
Så det är att konstatera att min tid är sju dagar i veckan, 24 timmar per dag. Visa saker är måsten andra rena nöjen.
 
Att blanda nöjen med måsten så det blir mest nöjen
 
Lycka till med din egen mix
 

Löpstart 2.0

Kategori: Allmänt

Idag blev det löpstart, det var kallt, minus fyra grader C. Inget för er norr om Ängelholm, Lappland börjar där ju! Så ni är ju vana vid snö och kyla

Skämt åsido så tog jag det väldigt lugnt och tänkte inte spränga några direkta gränser.

Men det blev ändå en upplysning hur kyla funkar
Istapp fick en annan innebörd, även om jag hade ordentliga byxor på mig.

Försöker verkligen att andas genom näsan, som trots halsduk frös till is. Andades växelvis genom mun och näsa. Så fort näsan var tinad så använde jag den

Imorgon blir det vila, ska hälsa på föräldrar. Har träningsvärk i skinkorna efter bowlingen.

Ha det gott i snön, roar mig med att skotta snö varje kväll

Yrväder och snöstorm

Kategori: Allmänt

Inte mycket händer mer än att vi softar, man ger sig inte ut frivilligt i snöovädret.
Vi hade som plan att fixa julklappar idag, på Väla, vårt stora köpcentrum runt hörnan. 
Men insåg att det inte var någon god idé med tanke på vädret och väglaget.
 
Stannade hemma och ser The Newsrom på HBO, som både jag och frugan kan starkt rekommendera!
 
Blir bara lite snöskottning som motionsform idag, har planer på att springa i morgon när Rockgrabben tränar badminton i morgon, kolla lite kring sporthallen igår, men det var igår. Nu är det L i t e förändrat i väglaget på cykelevägarna runt sporthallen.
 
 
Kaffe, bra mot Alzheimers och hjärt och kärlsjukdomar, håller magen igång. I lagom mängd!
 
 
Jag tänkte starta om min löpning, börjar med att känna mig för med en tjugominuterrunda i morgon måndag. Skiter det sig så kan jag alltid ta en snabb promenad.
 
Sen kör jag vidare på träningsschemat för min löpning
Samt styrketräning
 
Så länge, ha en goooo helg!

Dagen efter kvällen före

Kategori: Allmänt

Jag lyckades med de mål jag hade förutsatt mig, 
Inte bli drängfull, träffa min Underbara Fru ute någonstans, ta mig hem innan klockan blev allt för tidigt.
 
Men lika så mår man inte bra nog för yoga idag. Haha, det ingick inte i planen direkt
ALDRIG träna onykter eller trött efter en festkväll
 
 
Är man ute och festar får man prova nya saker, vi har ett Microbryggeri i Helsingborg som gör gott öl!
Så jag fick prova sanningshalten i det och det var GOTT
 
 
I alla fall de tre sorterna jag provade
 
 
Idag ska jag iväg och prova lyckan i bowling, förra gången jag spelade med jobb, typ 2005, så fick jag Jumboplaceringen, absolut sist.
 
Man kan ju inte bra på allt. 
 
Ha en skön dag, här är det vackert solsken och gnistrande snö och cirka fem minus C
 
 

Suredegspizza

Kategori: Allmänt

Snabbinlägg efter fråga från en polare.

Det recept som Underbara Frugan använder och alla bara älskar:
En jättestor pizza eller två små
Vi brukar få ut ungefär en och en halv plåt
 

Det är ingen Fast Food:
Morgonen
50 g vete- eller rågsurdeg (vi kör på rågsurdeg)
10 g Olivolja
130 g (1½dl) vatten
5 g jäst
50 g durum- eller dinkelmjöl
1 tsk salt
Blanda surdegsgunden, olivolja och vatten. Lös upp jästen i blandningen och tillsättsedan resten av ingredienserna. Blanda med en träslev i en bunken någon minut och ta sedan upp degen och knåda den för hand några minuter. Lägg tillbaka i bunken, täck med plast och ställ i kylskåpet. Låt jäsa i 4-6 timmar
 
Eftermiddagen/kvällen
Vi brukar ha skinka och salamikorv som pålägg men det viktigaste är nog ändå:
Krossade tomater och Mozzarella ost
Sätt ugnen på 275 grader C i god tid. Placera en plåt eller baksten i mitten av ugnen. Tag fram degen ur kylen, knåda ihop den lätt och dela den eventuell i två bitar. Platta sedan ut den flera gånger du kavlar ut den i önskad storlek. Vänd den flera gånger under utkavlingen (se till att det alltid finns mjöl över och under degen, så fastnar den inte så lätt).
Lyft över den på ett bakplåtspapper och tryck till med fingrarna cirka en cm innanför kanten.
Lägg på fyllningen. Dra över bakplåtspappret med pizzan på en skärbräda och låt den sedan glida över på den heta plåten eller bakstenen. Baka 15-20 minuter, eller tills den fått fin färg

Lycka till!

Kudden frös fast!

Kategori: Allmänt

Vad trodde jag?
Tvättade en dunkudde som jag körde tillsammans med tennisbollar för att fluffa upp den, kudden!
Tennisbollarna var använda; jag fick grus på kudden och i torktumlaren
Körde om kudden och den kom ut från tvättmaskinen som en vattenballong, körde om den igen med mer centrifug
Fortfarande som en vattenballong, så den åkte ut på torkvindan
 
 
 
Den frös fast! Vad hade jag väntat mig egentligen? Minusgrader och vatten....
Så jag drog sönder tyget så dunet är blottat som ett uppfläckt djur, måste väck snarast; kudden.
 
 
Det går attt göra äpplekaka på muslin som jag la ut som recept, jag lägger ut det snarast. Inte familjens favorit, den är helt enkelt för nyttig för att falla Rockgrabben, Gympakillen och Underbara Frugan i smaken
Även om man har en ordentlig mängd smör i 
 
Idag blev det vilodag och hälsa på min mamma och pappa <3
En svår sitatution att hantera
 
Så länge, lev väl och njut!

Mera Snö

Kategori: Allmänt

Tips från en av läsar på Funbeat.se:
"Olga Rönnberg tipsade att hålla sig restriktiv i december: slappna av o ät på julafton, men akta dig för alla andra frestelser före julafton. Det tycker jag är ganska bra tips! :)"
 
Bara att hålla med!
 
 
Mera Snö, på gott och ont, vi skåningar är verkligen dålig på det här med vinter! Det halkbekämpades första dagarna på vägar och cykelgångar, men nu är det snorhalt och livsfarligt att vara ute och cykla, gå eller än mindre springa
 
 
Så det får bli gym och löpband samt spinning som träningsform.
Tant Doktorn ringde igår för att berätta mina testresultat, alla utom allergier, de kommer efter helgen
Resultatet var "Fullt Kärnfrisk!" 
Då ska man inte klaga, men vad kommer då min ständiga trötthet ifrån?
 
Tja så länge så börjar jag att skruva upp träningen, sakta, för Tant Doktorn sa att jag borde göra det, då lyder man
Dessutom har underbara frugan som tillika är min PT sagt det samma.
 
Så då göra vi så och lyder!

Mera Musli!

Kategori: Allmänt

Idag vakna jag med huvudvärk och var trött som en gnu, så jag gick och somnade om igen
Man ska inte vara rädd att ta en extra vilodag om man verkligen känner att det är rätt!
 
Det blev hemmayoga som träning idag istället, blir gym i morgon.
 
Igår gjorde jag en av mina favoritfrukostar: Musli 
 
Provade att lägga till nötterna senare för att behålla mer av de nyttiga fettorna och vitaminer samt antioxidanter
 
 
De andra favoriterna frukosterna är bland annat havregrynsgröt och äggmacksfrukost
Kaffe är aldrig fel, dricker gärna grönt tea samt alltid egenpressade  apelsinjuice
 
Ha en skön dag!
 
 

Girighet

Kategori: Allmänt

Varför är det så svårt att hålla sig bort från söt, det är inte ens en fråga, det borde vara ett påstående.
Alla vet dessutom svaret; hjärnan älskar söt, hjärnan kräver söt, dess energi är sötsaker (egentligen kolhydrater)
Så när man är det minsta seg, trött och loj, då vill man ha godis.

Det börjar närma sig jul och frestelserna ökar med kvadraten av antal dagar från förra julen.

Man sitter och läser matporr, godisbloggar, kakrecept, mattidningar.
Lagt upp planen för allt gott man vill äta under Julen, som den lilla gottejulgris man är
Man kan äta allt man vill men inte i de mängder man vill!
Jag har bestämt mig återigen för att köra på linjen bara hemmabakat och endast kvalitetsgodis och köpekakor!

Var ett gott gympass idag, snackade lite med en kompis där, han ville ha frugans surdegspizzarecept, så se upp, de kommer även här.
På en blogg nära dig

Imorgon blir det softa på Spinningen, måste ta det lite lugnt! Måste komma tillbaka till mitt forna jag innan jag bränner på för allt jag är värd.

Ha det gott! Ny vecka, nya utmaningar

Snö och kyla

Kategori: Allmänt

Hmm, det känns inte speciellt bra att börja springa med det underlaget, kylan i sig spelar inte så stor roll
jag har kläder och halsdukar med mera att hålla mig varm i
Mest underlaget när det är halt och bedrägligt, vi skåningar är inte så bra på underlag när det blir isigt och slaskigt
 
Så det får blir gym i morgon och byta onsdagen till tisdag, för då är det spinning på gymmet
Ska hjälpa min pappa med lite på onsdag, sen stannar man där en stund efter och fikar, gott
 
Kanske blir en vit jul
 
Vi såg Bond igår, Skyfall, Bond Rules, han är ungefär lika tålig som Keit Richards, båda skulle överleva vad som helst!
 
Måndag i morgon, en ny vecka och nya erfarenheter
 
Mina jobbekompisar är inte så lättflirtade, Snubben som började på gymmet en vecka, fortsatte, hade några lama ursäkter...
 
Killen som cyklar hela en och en halv km har lite dåliga ursäkter på att inte ta bilen..
 
Ha, jag ska ställa upp i Springtime, jag ska anmäla mig geonom jobbet, det är öppet nu för alla er som vill vara med
Johan jag har inte glömt dig, har bara haft lite ebb i kassan :-(
 
En polare som läser till kostcoach behövde testpersoner att öva på, hoppade på, se om hon vågar använda mig.
 
Så länge!  ha det gott! nu kör vi så det ryker!

Planen, nu ska vi gå ner

Kategori: Allmänt

Jag har lagt de närmaste veckornas plan nu; träna ordentligt varannan dag, gym varannan av dem och springa varannan av dem, samt poweryoga varje lördag

Så denna veckan blir det löpning måndag och fredag, samt gym på onsdag
Resterande dagar blir det promenad

Jag gillar att promenera och springa innan frukost, av den enkla anledning att det tar för lång tid att smälta maten annars
Det sägs att man bränner mer om man springer innan frukost, men det tvista de lärda om
Jag går upp, tar en bit banan och ett glas vatten innan jag sticker iväg.
De första gångerna var det rejäl pest, men sen lär man sig

 
 
Här är min taggiga kurva över min vikt under året
Idag vägde jag in på 92,5 kg
 
Körde PowerYoga idag för lysande Mia, men jag var i n t e helt fokuserad, men det ger så mycket ändå!
Frugan kutar och springer, just nu är kurvan plan, men vi båda ska ta rycket innan stundande julen!
 
Frugan och ni andra! Rapporterna är en jättebra anledning att gå med i Funbeat.se!
 
Så länge, må bra och lev i nuet!