traningslagret

Chokladkoppar och vila

Kategori: Allmänt

Helgen gick snabbt och det blev ingen träning, behövde nog vila istället. Var hur trött som helst, var på fest på lördagen, jag var tvungen att ta en lur på sofflocket innan.
 
Yogan var inställd på lördagen, det blev shopping till vackra frugan eftersom hon har gått ner till sitt första mål! Grattis!
 
Men redan på fredagen hade jag börjat festa till det lite: Jamie Olivers Chokladkoppar:
 
 
Jag brukar göra sex portioner av dem, de är väldigt mäktiga!
 
3 dl kaffegrädde
200 g blockchoklad av hög kvalitet, typ 70% kakao
2 stora äggulor
2 stora äggvitor
1-2 msk fin konjak, går att skippa
20 g smör
 
Värm kaffegrädden i en tjockbottnad kastrull till den nästan kokar. Ta bort från värmen och låt den stå i cirka en minut innan du lägger i chokladen. Rör tills den har smält och att den är slät. När chokladen har smält vispar du i äggulorna och konjak till det är slätt. Låt svalna lite innan du rör i smöret och rör till det blir slätt. Hårdvispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Häll över i koppar.
 
OM! du rör i smöret innan chokladen har svalnat tillräckligt kan smeten skära sig. Låt svalna och häll i lite kallmjölk så fixar det sig! (Har aldrig hänt mig!)
 
 
 
Är det nyttiga saker då? Chokladkoppar? Tja... i lagom mängde borde det vara ok, choklad är nyttigt så tillvida innehåller katechiner som sänker blodfetter och motverkar åderförkalkning. Innehåller välsmakande ämne som som befriar från stress, ger smärtslindring hos kvinnor genom frisättning av opiater.
Ska ätas med måtta, högt energinnehåll! Bör ätas med hög kakaohalt (>70%)
 
 
Idag vägde jag in på 94,1 kg, i lördags på låga 93,1 kg, skyller på festen i lördags.
Blev ett tempopass på 2x8 minuter 5 minuters joggvila
Imorgon & på torsdag blir det gym.
Onsdag korta intervaller samt fredag distans, ska komma upp till en timmes pass snart
 
Ha en skön dag!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: