traningslagret

Färdig, för nu

Kategori: Allmänt

Nu måste jag nog räkna vardagsrumsprojektet som klart.
 
Dukning från Morsdag
 

Hoppsan, pilattesbollen fick vara med på ett hörn
 
 
 
Dessa dj... sladdar..
 
 
 
Så där något blev det... Mer luftig och mer rum.
 
 
 
Var ute och sprang idag, det var skönt och vädret bra. Men tyvärr så håller inte foten fullt ut, jag är rädd att jag slår upp den stup i kvarten på jobb och det blir inte bättre av att jag är ute och springer. 
Så jag ger det två veckor utan löpning, på sin höjd blir det snabba promenader.
 
 
Ha det gott!

Äntligen

Kategori: Allmänt

Äntligen fick jag tummen ur vagnen... (jag vet att det inte är rätt! Men jag tycker att det låter roligare så.)
Fick köpt ett par nya löparskor.
 
 
"Pappa, de matchar dina löparkläder." Tyckte den trettonåriga sonen, Handbollskillen, ve och fasa, han har rätt. Nu får jag se till att matcha min löpning med mina kläder med. Även om setet om shorts och tröja är drygt två år gammalt. Mindre flitigt använt.
Mer flitigt använda var de gamla skorna
 
De nya skorna står och kyler ner sig efter första passet...
 

De gamla skorna har varit med om att träna inför genomfört tre Springtime och två Göteborgsvarv, använt dem i ur och skur.
 
De kommer att sluta sina dagar på en grekisk ö, för jag tar med dem dit för att träna i dem där och sedan lämna kvar dem där...
 
Med de nya gick dagens löpning som en dans, tja det gick lite bättre än vanligt, de är sköna och mer dämpade än mina väl insprungna.
 
 
På tal om att lämna in så ska jag skriva lite mer på mina noveller, som har legat på is hur länge som helst. Så frekvensen på bloggen kommer att dras ner.
 
Ha en skön dag!

Vintage och tvättat

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt köpa en ny jeansjacka i år, men plånboken var inte överens med mig. Speciellt inte när det kom till att jag borde köpa nya löpskor, verkligen behöver jag det. Så löpskor före jeansjacka.
 
Så det fick bli att tvätta den gamla jackan lite hårdare och tillsammans med några tennisbollar.
 
 
Sen in i torktumlarn med samma tennisbollar.
Jag blev nöjd med resultatet. Så den får hänga med ett tag till.
 
 
 
Mest löpskor får jag köpa snarast. Många bra erbjudande på de olika sportkedjorna nu.
 
 
Har varit hos Farfar idag, suttit och snackat en massa samt försökt peppa honom till att komma ur sin bekvämlighets låda, han sitter och fördjupar sig i saker som gör att han inte mår bra.
Jag vill att han tar sina stavar och börjar promenar lite efter frukosten, jag vill att han ska skaffa sig ett nytt intresse, en ny hobby. Något som hjälper honom att motionera hans sinne och hjärna.
 
 
Idag kände jag mig sliten när jag vakna, så jag somnade om och vaknade lagom för att sticka bort till Farfar. behövde en vilodag idag. Så löpningen får vänta till i morgon.
 
"När folk säger till dig att du inte kan nåt, så får man god lust att testa." -Margaret Fuller
Prova, du kan mer än du tror!
 
Ha en skön dag!

Sommarn som flydde

Kategori: Allmänt

Häromdagen var det varmt nog att man svettades på natten, ljumma vindar om natten, heta brisar om dagen.
Idag var det typ tretton grader C när jag cyklade iväg till gymmet.
 
Sommarn flydde och lämnades oss här med en längtan efter mer, mera sommar, mera sol, mera grillat.
 
Våra Rhododendron mår bra tack vare först sol och värme och sedan regn, de blommar för fullt.
 
 
 
Sedan Lille Mor gick bort så har jag bett Farfar att titta till trädgården, han har lite sysselsättning och pyssel. Vi får en spark i häcken (förlåt för ordskämtet). Vi är inte så flitiga som vi borde vara i vår trädgård, vi sköter den lite så där.
 
 
Men nu tycker han att det ska hända saker, gärna direkt. Så vi får lägga lite mer tid på den, vilket gör både kropp och själ gott. Jag försöker ge den minst en kvart om dagen...
 
 
Idag blev det styrketräning på gymmet, träffade en sommarkille ,Nicke, en kille som är både seriös med sina studier och träning.
Vi förbarmade oss över två jobbekompisar som lovar mycket träning men sällan håller det.
Ni som tycker att jag ska lägga mer tid i trädgården och mindre på gymmet; jag försöker hitta en balans, gymmet ger mig ett socialt umgänge, inga grannar hemma på dagtid här. Samt en bra träning för kropp och knopp.
 
 
 
"Det är svårt att tro att en människa talar sanning, när man vet att man skulle ljuga om man vore i hennes ställe." -Henry Louis Mencken
 
 
"Sedan måste man förstås sätta händelserna i Husby i en större samhällelig kontext, där konsekvenserna av ökade sociala klyftor, utanförskap och misslyckad integration behöver analyseras i grunden." -Läsarkommentar i HD.
Jag antar att mångt och mycket har att göra med hur invandrarpolitiken har sköts från början, från sextio och sjuttiotalets arbetsinvandrar till dagens flyktinginvandring. Allt har hamnat under mattan och ventilerar man det minsta så är man rasist, fascist och nazist. De mest radikala i invandrarfrågor jag känner är invandrare själva, de som kom på sjuttiotalet, som arbetsinvandrare från forna  jugoslavien, flyktingar från Iran och Irak...
Låt oss ventilera istället!
 

Leverera och timing

Kategori: Allmänt

Att leverera och göra det i rätt tid.
Jag försökte att lösa den ekvationen i fredags.
 
Underbara Frugan skulle ut med jobb och jag, Rockgrabben och Handbollskillen skulle ha en killkväll.
Vi grabbar bestämde att vädret skulle bestämma lite hur vi skulle lösa maten.
 
Handbollskillens träning 
 
 
Så när solen sken så bestämde vi grabbar oss för att efter allas tränings skulle vi äta på stranden.
 
Handbollskillen tränade nere på stranden som vi skulle äta vid. Vi tog bilen och vi släppte först Rockgrabben på hans thai-boxning.
 
Ingången till Rockgrabbens träning
 
 
Sen körde jag vidare och lämnade Handbollskillen på hans träning, stannade och softade en stund där, sen körde jag upp och skulle hämta lista på stans bästa pizzaria som bara råkar ligga bredvid stans bästa hämtsushi.
Men listan var slut. "Ta den." Sa pizzabagaren och pekade på tavlan. Sagt och gjort.
 
 
Han bara tittade förvirrat på mig. Sen fann han sig och la till deras telefonnummret.
 
 
Sen körde jag tillbaka till Rockgrabben och hans träning som typiskt nog var förlängd med en kvart, sen ringde vi pizzeran och beställde pizzorna, en halvtimme....  Nu börja jag inse att det inte skulle gå i lås som jag hade tänkt mig.
Handbollskillen hade inte sin mobiltelefon med mig, men jag messade hans tränare att vi skulle bli sena, min sushin gick snabbare.
 
Väl på stranden var Handbollskillen lite putt för att han hade behövt väntat tjugominuter och börjat frysa. Så vi skrinlade badet och åt och njöt av havets vågor och brisen.
 
Det blev lyckat, men inte som jag tänkt mig.
Leverera och timing.
 
 
 
 
 
 
Dagens träningspass, ett intervallpass enligt Runkeepers program.
 
 
"De varmaste platserna i helvetet är reserverade för de som i tider av stora moraliska kriser behåller sin neutralitet." -Dante Alighieri
 
"Problemet är att allt färre hela tiden förväntas åstakomma allt mer, på kortare tid." Läsarekommentar på HD om dagens arbetsliv
 
 
Ha en skön dag!
 
 

Snygga till och bränna fett ute

Kategori: Allmänt

Igår fick vi upp lite grejor.
Idag blev det träning och tvätt här hemma, efter det blir det jobba i eftermiddag. Mer pallar jag inte mycket mer innan jobb.
Slö idag.
 
 
Men så här snyggt blev det på Rockgrabbens vägg.
 
 
Finns väl en liten överhängande risk att det blir fler gitarrer på den väggen.
 
 
Hans snygga förstärkare, den låter bra och mycket med.
 
 
Samt lite pedaler.
 
 
 
Imorgon blir det löpning enligt det nya programmet, intervaller av något plågsamt slag.
 
Tips på fettförbränning: 
Träna utomhus, lämna löpbandet och andra cardiomaskiner och ge dig ut i världen. Forskare har kommit fram till att utomhusträning ökar fettförbränningen genom att produktionen av hormonet Leptin ökas. Leptin är hormonet som styr kroppens fettdepåer. Så ut och rör på dig!
Dessutom blir man snyggt solbrun.
 
 
 
"Det fattas aldrig pengar när det gäller våra nycker, vi gnäller bara över priset på det som är nyttigt och nödvändigt."  -Honoré de Balzac
Lyxfällan är inget nymodighet.
 
 
Ha en sköön dag!
 
 
 
 

Herr Våt T-tröja

Kategori: Allmänt

Underbara Frugan och jag hade bestämt att rundan som var planerad till idag var inte jobbigare än att man skulle kunna springa den innan frukost och sen ha en långfrukost.
Vi fick på oss löparkläderna och startade Runkeeper och Spotify. Det är nödvändiga saker när man ska springa...
När vi öppnar dörren och ska precis starta löpningen öppnar sig himlen och ett skyfall i monsun-stil startade.
Så vi gick in och började göra frukost, sen lugnade ner sig lagom till äggen var färdigkokta, men drog igång lagom till vi plockat fram skorna igen.
Så nääää, vi åt frukost i godan ro och lät äggmackorna och kaffet komma till ro. Sen begav vi oss iväg, det hade inte slutat regna. Men det duggade bara lätt.
 
 
Men blöta och goaaa blev vi. Bara skönt med en nyduschad dag. Mindre pollen och damm. Ett okänt känt faktum är att singel, grus och småsten vänder sig uppåt när det regnar, det är lättare att få punktering när det regnar samt att det blir svårare att springa på grusväggar och singlade trottoarer.
En bra start på dagen.
 
Skönt att pyssla i lagom tempo sen, medan regnet strilar ner utanför.
 
 
 
"In morals what begins in fear usually ends in wickedness; in religion what begins in fear usually ends in fanaticism. Fear, either as a principle or a motive, is the beginning of all evil." -Anna Jameson, författare
 
Ha en skön söndagkväll!

tredje gången gillt

Kategori: Allmänt

Idag var det blivit sommar!
Vi hoppade över våren eller var den bara väldigt kort?
Jag och Underbara Frugan vaknade tidigt av värmen och satte igång med lite lätt trädgårdsarbete. Men det var för varm för det. Så vi samlade våra gossar och stack till Fria Bad
 
 
Det var underbart i solen
 
 
Det var inte speciellt varmt i vattnet, alla badade minst en gång
 
 
Det var mycket aktivteter på Fria Bad och Gröningen
 
 
En del bara softa runt
 
Jag badade i alla fall två gånger, varmt var det inte, men det var skööönt.
 
 
Sen drog vi ner på Helsingborgs Bryggeris öppna hus, jag ville cykla men Underbara Frugan insisterade på att köra, så hon blev chaufför.
 
 
Mycket gott att äta
 
 
Fina grejor att provsmaka, tyvärr var köerna till ölprovning timmeslånga, så jag höll mig till Hven-whiskey och vin vita och roséviner från bjärrehalvön.
 
 
Mycket folk var det verkligen
 
 
Samt som sagt var ett underbart väder!
 
Efter ha köpt på oss lite godsaker så åkte vi hem för att jobba vidare i trädgården och grilla lite till middagen.
 
 
Jag och Underbara Frugan bestämde oss för att ta ett kvällsdop efter middagen.
Så vi stack ner till stranden, ner till Knähaken som är Helsingborgs nudiststrand, men som i kväll kändes som den var befolkad av en massa som inte ville bada naket, vilket jag gjorde, tycker det är så skönt att bada naken.
Så tredje bad på samma dag.
 
Men Underbara Frugan är lite blyg så hon behåller bikinin på .
 
 
 
"Var glad för nuet, nuet är ditt liv." -Omar Khayyam
 
 
 
Ha en bra kväll! Imorgon blir det löpning, tror det blir innan frukost.

Var mina pengar blir av

Kategori: Allmänt

När jag släppade alla grejorna som loppisen skulle hämta insåg jag var hur mycket man konsumerar utan egentligen inse hur mycket man gör av med på saker man sen dumpar.
 
 
Sjuk mycket prylar på vinden, grannen dök upp och undrade om jag skulle flytta.
 
 
Svaret blev bara nej och hon beklagade sig över att hon med skulle behöva rensa sin vind. Men att det skulle behövas karta och kompass, samt en ordentlig matsäck.
 
Men man inser var en lön blir av, man inser att man lägger sin tid på att jobba in så man kan köpa saker som man sen ratar. Rimmar illa.
 
 
Hjälpte Farfar att sälja sin gamla bil, en Saab 9000 från tidigt nittiotal, en verklig lågmilar, under 10 000mil, nästan fri från rost och han har verkligen varit rädd om den.
En samlar köpte den, han tänker ha den som sommarbil och samlarobjekt. Så vi var båda glada!
 
 
Jag är inte fullt lika rädd om vår bild, förra bilen blev typ fjorton år i vår ägo
 
 
Så jag hoppas att få se Farfars bil lite då och då här i stan, rullande och kromen blänker så snyggt i sommarsolen.
 
 
Det blev en skön löprunda med Underbara Frugan i vackra parken.
Jag måste ta en promenad snart och fotograf, det är verkligen vackert där.
 
 
Imorgon är styrketräning på gymmet, härligt väder och det ska firas på kvällen med lite middag på beachen med Grabbarna.
 
"There are no mistakes, save one: the failure to learn from a mistake." -Robert Fripp
 
 
Ha en skön kväll!

Sjuk & mög!

Kategori: Allmänt

Vaknade(?) i morse och kände mig helt sänkt.
Stannade hemma i dag och ligger på soffelocket.
 
Skulle haft en frivillig vilodag, men blev en ofrivillig sjukdag.
Krya på mig.
 
I väntan på den riktigt varma kvällar så man kan sitta ute så bjuder jag på denna här.
 
 
 
"All photographs are accurate. None of them is the truth." -Richard Avedon, min favoritfotograf!
 
 
 

Rensa boendet

Kategori: Allmänt

Det är en ständigt på gående process, man samlar på sig, man sparar undan och det hamnar på vinden, i vårt fall.
Imorgon kommer de, Pingstkyrkan, och hämtar det som vi har ratat. 
Hoppas att det kommer till användning hos någon annan.
 
 
Drottninggatan i Helsingborg i lördags
 
Tyvärr kan man inte stå emot, jag och Underbara Frugan var nere på stan och shoppade i lördags.
 
 
 
Idag blev däremot löpning, nu har vi båda börjat med programmet, det kommer att vara många intervallpass. Underbara Frugan frågade efter dem, men avskyr dem som pesten. Så det blir nog intressant att köra dem med henne.
 
 
Tuff dam
 
Damen på bilden bor kvar i sin villa, hon skottar snö när hennes långt mycket yngre grannar inte orkar, hon jobbar hårt i trädgården. Hon imponerar på mig med flera.
 
 
Sista orden om Detox från en läsare:
"Detoxa huset låter härligt. Skapar välbefinnande;-)
Om man inte slår sig för mycket..

Håller med din favorit PT, gifter ska man inte skaka loss. Levern gör vad den kan och resten bäddas fint in i fettväv. Gammal kunskap som jag var osäker på om bara jag tagit till mig eller om den fortfarande stämde."
 
Underbara Frugans kommentar är om hon skulle få problem med trög mage så ska hon ta det igen....
 
 
I morgon blir det vilodag, det mer inbokat i morgon än loppishämtning.
 
"To shake your rump is to be environmentally aware." -David Byrne
 
 
Natti natti
 
 

Ont och kanske mer Detox

Kategori: Allmänt

Ingen vacker syn.
Bokhyllor är vassa och träskallar hårda.
 
 
"Behövde du sy?"
Var det en jobbekompis som undrade
"Nä!" Så djupt blev det inte.
Men Underbara Frugan var väldigt ledsen över det inträffade och lovar dyrt och heligt att det inte var någon hämnd för något jag gjort. Jag vet att hon skulle ta upp det istället för att slå mig. 
 
Får väl leva med ännu ett ärr på kroppen och då ännu ett i ansiktet.
 
Idag har det varit riktig måndag, ingenting har fungerat som man tänk sig på jobb. Men när väl all dålig Karma hade lagt sig så rulla det på rätt bra och jag kom iväg för att träna.
Ett skönt styrketräningspass.
 
"Varför detoxa? Låter humbug tycker jag." Var det en av mina läsare som tyckte.
Min favorit PT tyckte:
"Detox är en väldig stress för kroppen för det släpper lös allt man lagrat i kroppen samtidigt så inte konstigt att hon blev dålig.Jag tycker det är bättre att dricka mycket för jämnan och på det sättet förhindra att en massa gifter stannar kvar."
 
Jag antar att Underbara Frugan inte tar Detoxen på ett tag, men den som lever får se.
 
 
 
 
"Sanningen existerar; bara lögnerna är påhittade." -Georges Braque
 
 
Ha en skön dag!
 
 
 
 

Detox med förhinder

Kategori: Allmänt

Underbara Frugan ville prova lite Detox, rena kroppen från gifter. Så hon köpte en burk och började dricka det.
Det blev inte bra, hon fick magknip, illamående och huvudvärk. Så hon har lagt ner det för denna gången
 
Jag provade en lite snällare variant, en mix på 3dl vatten med 1msk chiafrön ½msk physalisfrö och ½msk hela linfrö. Låt stå en stund och drick det tre gånger om dagen, 3dl om dagen eller gör en laddning till.
För mig händer det inte så mycket mer än att jag kanske slipper efterbrännkammaren när jag springer.
 
 
Även huset har råkat ut Detox, på onsdag kommer en loppis och hämtar det vi har släpat ner från vinden.
Underbara Frugan lyckades att träffa mig i huvudet med en hylla i huvudet. Jag ser stjärnor och blixtar annars när jag ser på henne, men nu blev det stjärnor, blixtar och sen nattsvart. Fick en liten bula och ett mindre jack vid ögonbrynet.
 
Vi fick lägga ner och laga mat istället en stund, jag fick ligga på golvet och fnissade över att Underbara Frugan var så uppskärad. Har slagit mig värre än så för. Men man ska akta sig för fallande saker så klart!
Men det blev inte så illa.
Vi blev klara och lever nu i flyttkaos.
 
 
 
 
 
Det blev ett snällare löppass för mig, Underbara Frugan stanna hem med magknip av Detoxen. Imorgon drar jag till gymmet.
 
 
 
"Vi gjorde för många felaktiga misstag." -Yogi Berra
När man tränar kroppen hårt ska man träna huvudet med, annars blir det obalans mellan kropp och själ.
 
 
Ha en skön söndagkväll, imorgon är det en ny vecka.
 
 

River gott!

Kategori: Allmänt

Köpte denna choklad som lite lördagsgodis:
 
 
 
 
Jag brukar gilla Lindts Chillichoklad, men denna var något över det vanliga. Denna är ordentligt rivig och gav lite ståpäls av att den var så het.
 
Idag bröt jag äntligen min träningsvila! Ner på gymmet efter lunch och jag körde mitt 5/3/1 pass; Rygg, baksida axlar och biceps- pass. Gott med en ordentlig pump i överkroppen och svetten pärlade sig ordentligt.
 
Jag har som sagt var gett frugan all min uppmärksamhet innan, nu tyckte jag att hon skulle slippa mig en stund. Så blir hon glad över att få fika med mig.
 
Jag och Underbara Frugan har bestämt oss för att köra "Running 4 Fat Loss - R4FL" ett Runkeeper program för löpning. Sen vilket lopp vi ska springa har vi inte bestäm än.
 
 
 
"Det förekommer dagar då jag tror att jag kommer att dö av av en överdos av belåtenhet." -Salvador Dalí
 
Se till att vara belåten med det du har åstakommit! Alla kan, du styr själv mångt och mycket över dit eget öde.
 
 
Ha en fortsatt skön helg!

Odelad

Kategori: Allmänt

Odelad uppmärksamhet; Rockgrabben är på LAN två dagar, Handbollskillen är med en kompis i skogen.
Så jag vill ge Underbara Hustrun odelad uppmärksamhet.
Så Ni mina älskade läsare får ge er till tåls.

Ha en skööön dag!

Chilla

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Underbara Frugan haft en sköön dag. Grabbarna har vi sett till, men inte så mycket. De har sovmorgon när de inte har några tider att passa ju.
 
Vaknade av att det hällregnade på taket, riktigt rikligt sommarregn. Vaknade med huvudvärk och lätt halsont, vilket gjorde att jag snabbt skrinlade träning idag. Med värkpiller och kaffe botar man mycket, även detta framåt lunch
 
 
Så det blev långfrukost utan dagstidning, sen slängde vi oss i soffan endast iförda pyjamas och pillade med en del eftersatta bankärende. Skönt att få ordning på det.
 
Sen var den stora frågan; hur blir vädret resten av dagen:
Om det blir bättre blir det trädgårdsarbete, blir vädret oförändrat regnigt så är det rensa vinden.
medan vi väntade på att vädret skulle bestämma sig någerlunda så roa vi oss med att slinga Underbara Frugans hår.
 
 
Både hon och hennes frisör tycker att vi gör ett lysande lagarbete när det gäller slingandet.
Antingen menar Underbara Frugans frisör att vi verkligen gör det eller så är hon inte sugen på att göra det.
Å andra sidan är jag inte sugen på att Underbara Frugan lägger de sköna slantarna på det när vi gör det lika bra själva. 
 
 
Vädret bestämde sig för att bli ok, så vi drog iväg till plantskolan för att fixa en del blommor och örter samt några säckar gödsel.
 
Vi hann inte mer än hem förrän himlen öppna sig igen, så det blev att softa i soffan ett tag till, tillslut blev det trädgårdsarbete och en lagom promenad innan middagen.
 
 
Nu är det dags att sticka på bio, hela familjen.
 
 
Min lilla Detoxgrogg, jag kommer att berätta lite mer om det senare.
 
En skön ledig dag med mycket gjort samt en massa vila. Imorgon börjar träningen igen på allvar. Morgonpass på gymmet.
 
 
"Alla vill äta vid regeringens bord, men ingen vill diska." -Werner Finck     
 
Män vill bygga monument så att de blir ihågkomna, se Knutpunkten, Stadshuset, Kärnantrapporna, Rådhuset med flera; jag kommer inte ihåg någon av de herrarna som reste dessa monument. Män som vill briljera slutar aldrig förvåna.
 
 
 
 

Efter regn

Kategori: Allmänt

Efter regn kommer sol.
Idag regnar det, igår var det fantastisk vårväder, varmt nog att cykla hem i shorts efter jobb vid halv elva.
 
 
Idag får jag roa mig med att vänta på fläktrepratören.
 
 
Titta på när det regnar ute, jag hoppas att det slutar lagom till reperatören dyker upp, fläkten sitter på utsidan av huset, uppe på taket. Inte så bra för honom att jobba i regnet.
 
 
Har skrivit om mitt träningsprogram för nästa period.
Inget nytt sen jag ändrade benpasset.
Fortsätter med mitt tredelade 5/3/1.
 
 
 
"Att söka Lyckans väg på bädd av dun är inte lönt och den som aldrig burit kors blir inte heller krönt." -Francis Quarles
 
Framgång kostar, misslyckande kostar mer i längden.
 
 
Ha en skön dag!
 
 

Räkna hem

Kategori: Allmänt

Att räkna hem ett inköp av kvalitet.
När jag köper något som jag vill ha och är dyrt så räknar jag med att använda prylen, plagget och skor.
Så om jag köper ett par snygga jeans eller en dyr parkas så räknar jag med att ha användning för dem istället för att ha dem som hyll- eller garderobsvärmare. Om jag köper ett par jeans för tusen kronor och använder dem hundra gånger så har de kostat dig en tia per gång. Köper man ett par jeans för femhundra och använder dem två gånger så kostar de dig tvåhundrafemtio per gång. Så när jag köpte mina löpskor inför Göteborgsvarvet 2011 så tänkte jag springa massor med dem. Även om jag hade lagt ner tid och pengar på dem då, så blev det inte fullt så många mil i dem som jag tänkt mig av olika anledningar.
 
Men nu är det dags att byta ut dem. Underbara Frugans löpskor var om möjligt ännu äldre, hon byte skor innan Springtime. Hon la tid för att hitta bra skor och det blev ett par liknande löparskor som hon redan hade. Bara nya och inte likna nerslitna. De var ordentligt nerslitna.
 
 
Denna veckan blir mycket vila, framförallt för att min fot ska bli ordentligt kry. Underbara Frugan ska springa idag, sen ska hon får bestämma hur hon vill att vi tränar.
 
Imorgon blir det omladdning på styrketräningen. Det är dags för det nu, toppat och det gick bra, allt höll hela vägen.
 
 
 
 
 
"Sannerligen, det skulle finnas anledningar till att bli galen, om det inte vore för musiken." -Peter Ilyich Tchaikovsky
 
Jag antar att det inte räcker med musik när världen blir galen.
 
 
Men låt oss hoppas att om det går åt helvete så går det åt helvete till musik.
 
Ha en skön solig dag, sommarna närmar sig och knopparna brister.
 
.
 
 

Vila

Kategori: Allmänt

Man bryter ner när man tränar, ju hårdare och tuffare man tränar ju mer bryter man ner. Vilan bygger upp, igår blev en frivilllig vilodag, med mycket slappande och en hel del trädgårdsarbete.
 
Idag blev det benträning som egentligen skulle varit igår. En PT sa till mig en gång att jag inte skulle hålla strikt på sjudagarsveckor när det gällde min träning; "Se till att få lagom mycket vila emellan."
 
Vila är underskattat av de som tränar och överskattat av de som inte tränar.
 
 
Jag hade en tidig tandläkaretid idag, precis lagom så man hinner få en bra plats på stan innan alla är upptagna, tyvärr lite i rusningstrafiken.
 
 
Min tandläkare är sextiosex, still going strong, han sprang Springtime i år, trots att han haft en muskelskada i insidan av låret som gjort att han inte kunnat tränat löpning ordentligt samt att hans golf har legat på is.
Men nu var han frisk och kunde köra för fullt igen.
 
 
Han tyckte att jag hade sköt mina tänder bra, för mig handlar tänderna om hälsa, bra tänder gör att magen, hjärtat och resten av kroppen mår bra. Hjärtat och tandhygien har bevisligen något väldigt starkt band.
Han tyckte att jag skulle bli ännu mer nogrann, börja använda "flaskrensare" istället för "tandtrådspinnar". Så det är bara på brännet, bra tänder gör att plånboken också mår fint.
 
 
Benpasset gick bra och jag körde som jag skrev sist om ben, Underbara Frugan och jag har diskutterat hur vi går vidare med löpning nu. Hon vill köra ett program med mera intervaller så hon blir snabbare samtidigt som hon tycker att våra långpass på helgen har varit mysiga.
 
Så intervaller i veckorna, två pass, ett med kort intervaller och ett med långintervall samt ett långpass på helgen låter det som.
 
 
"Att vara totalt ärlig mot sig själv är en god övning." -Sigmund Freud
Det är nog en bra början, att inte ljuga för sig själv, det är lättare att inte fara med osanningar till andra då. Lättare att leva ett sannare liv.
 
 
Ha en underbara måndag!

Dagen efter

Kategori: Allmänt

Idag blev det ingen benträning, det skulle ha varit ett tungt benpass. Men det kändes fel, så det blev mysigt pyssla i trädgården istället.
 
Ingen av oss hade träningsvärk av loppet igår, men vi blev ömma av allt jobb i trädgården. Snacka om att man inte är ordentligt.
 
Här är lite sköna bilder från igår:
 
Från startområdet bakom Stadsteatern och Konsterthuset, ett underbart väder och massor av sugna löpare.
 
 
Underbara Frugan och Brottarmannen laddar upp inför loppet
 
 
 
 
Sveriges vackraste stadloppet börjar längs den vackra strandpromenaden, lätt att komma igång med vinden i ryggen och solen sken härligt. Lagom varmt var det också.
 
 
En massa trötta av trötta löpare, samt en trött kompis till oss, Trädgårdslärarinnan.
 
 
Jag har redan börjat planera så lätt på nästa lopp och på Springtime 2014.
 
 
 
En sak jag aldrig kommer att förstå här i livet är varför människor är så envisa och verkar inte förstå att det finns saker som kan göra saker enklare och smidigare här i livet.
Jag snackade med grannen, en man i plus femtioårsåldern, Ingenjören. Han ville inte förstå att Runkeeper har underbara och smidiga program att träna efter. Själv har jag aldrig tränat så mycket och effektivt som inför detta Springtime.
Lätt och smidigt samt bara ett knapptryck bort. Det finns massor av bra färdiga program på nätet. Färdiga att bara börja använda.
Det gäller styrketräning, det gäller det mesta. VARFÖR famla i blindo och göra sin träning ineffektiv?
 
 
"Om Karl Marx, istället för att skriva om kapital, hade skaffat ett, så vore det mycket bättre." -Karl Marx Mamma..
 
 
Ha en underbar kväll!

Gjort!

Kategori: Allmänt

Då var Springtime, trädgårdshelg och Gympakvinnansfest avklarat
 
Jag sprang i år på 54:28 min på 10 km, jag är nöjd, även om när jag sprang vissa sträcker så gick det riktigt fort, så jag ville orkat hela vägen ännu snabbare
 
Underbara Frugan sprang på 59:56, under timmen som var hennes plan, hon var nöjd
Handbollskillen var GRYMT! Han kom in som nummer TRETTIOSEX i 5kms klassen, med vuxna på en 22:31!
 
2012 sprang jag på 57:34, 2011 på 54:11 och  2010 på 57:17
 
Nästa år ska jag ner under 52 minuter!
 
Gympafestenfesten var att vi hade gett en upplevelse till en kompis, hon fick anmälan/startavgiften betald samt att vi bjöd hela familjen på middag efteråt. En härligt lyckad kväll
 
Mannen i familjen, Brottarmannen sprang på 49:51 och tyckte att loppet var en riktig höjdare samt att Gympakvinnan sprang på 1:07:31 även hon nöjd med insats och utsikt.
 
 
 
Springtime är ett av Sveriges vackraste stadslopp, prova gärna 2014!
 
 
 
 
 

Dagen före

Kategori: Allmänt

Imorgon är det dags.
Vi gjorde som det stod på vårt program, vi tog ett lätt pass på dryga kvarten idag, ute i solsken.
Äntligen har värmen kommit och knopparna brister, i år har Karin Boye verkligen rätt, våren har tvekat in i det längsta.
 
Så i morgon blir det trädgårdarbete som uppvärmning. Vi har givitvis samfällighetshelg som vanligt samma helg som Springtime.
Vi har goda vänner som kommer över för att springa med oss, efter loppet ska vi grilla lite gott och softa.
 
Handbollskillen var ute och provsprang igår torsdag, i sina nya löpardojor. Han sprang 4,9 km på 22 minuter...  
Tur att jag inte hängde med honom på den rundan, han hade antaligen haft livet ur mig med det tempot.
 
 
Som tur var vägde jag in på en bra låg vikt i morse, 91.1 kg, lite kvar till mitt lägsta i modern tid; 90,6 kg.
 
 
 
 
 
"De flesta människor skjuter upp till i morgon vad de borde ha gjort igår." -Edgar Watson Howe
 
Skjut inte upp saker till morgondagen, Just Do It! Energin och balansen blir bättre hos dig.
 
Håll tummarna för oss alla som springer i morgon.
 
 
 

Är det värt det?

Kategori: Allmänt

Är det värt att vara så där onyttig med jämna mellanrum, den så kallade livskvaliten?
Jag har bannat mig ett antal gång när jag har varit ute och sprungit, inte bakis, men att man drack ett glas rött till maten dagen innan. Vi kör våra långpass på söndagar.
Att man bannar sig själv att man tog de där extra godisbitarna, som gör att magen är lite pruttig. Inte alltid bra med efterbrännkammare.
 
Jag har bestämt mig för att inte sluta njuta av livet med det lilla goda, utan att njuta av livet att må bra och skipa mer av det goda livet, att vara frisk och kry.
 
Underbara Frugan plåtade mig direkt efter passet
 

Tänker inte leva på stekt gröt för det, men tänka ett steg extra vad jag äter och dricker.
En bra sommar med mycket energi att hitta på en massa kul saker.
 
Men först ska jag, Underbara Frugan, Handbollskillen springa Springtime, denna lördagen smäller det.
Springa för att jag tycker det är roligt, springa på en tid som jag kan vara stolt över.
 
 
 
Hittade denna roliga retromoppen utanför affären idag, kult att det finns de som håller såna saker levande.
 
 
 
 
 
"Tro på dig själv. Du kan mer än vad du tror." 
"Tro på dig själv. Du vet mer än du tror du gör"
-Dr. Benjamin Spock
 
Nu är det dags att fixa middagen, ha en sköööön kväll!
 
 

Att vara eller inte vara

Kategori: Allmänt

"Att vara eller inte vara."
Det var så den gode Hamlet uttryckte sig i Shakespeares verk.
"Det är frågan."
Min fråga till mig själv är; var tog min goda intuition vägen?
Sockerkoma och Goda Brända och Destillerade drycker är inget bra att ladda upp med inför lördagens 10 km Springtime.
 
 
Men sköna lopp-pass är, jag kom iväg igår innan middagen, dessutom hann jag ha en service-tekniker som kollade vår värmeväxlare innan, var lite tom på energi och motivation, har man bara väl kommit ut och kommit igång så går det som tåget.
 
 
Så nu är det bara att välja den rätta vägen. Gäller attt hålla sig lugn, sansad och frisk i sinne och vätskor till lördag. Sen ska jag hitta något nytt Runkeeper-program att följa samt få Underbara Frugan att hitta något nytt lopp på 10 km att delta i.
 
Bra sätt att hålla motivationen upp, att ha ett lopp att delta i, inte för att man ska vinna över andra utan för att tävla mot sig själv.
 
"Flörten är kärlekens akvarell" -Paul Bourget
Glädje någon idag, flörta lite oskyldigt.
 
 
Ha en skööön Första Maj! Välkomna våren.