traningslagret

Riktig dessert

Kategori: Allmänt

Eftersom jag läser "Den Hemliga Kocken" så blir jag ännu mer sugen på riktiga smaker.

I vanliga fall så använder vi så mycket råvaror så vi kan i vår matlagningen och bakar alltför sällan, men då försöker vi använda bra råvaror.

Men när det kommer till desserter så blir det "sämre" köpeglass, marshmallows, maränger...

Vi är bra på att göra pajer osv med riktiga råvaror, men jag tycker att August och Elias ska lära sig hur äkta saker smakar, inte hur designade halvfabrik smakar.

 

Så eftersom jag skrev på Facebook om min lilla övning så var det en del som ville ha recepten. Så här kommer de:

 

Maränger:

ca 35st

3 äggvitor (1dl)

2dl socker (använde råsocker)

några droppar ättiksprit

Grädddningstid 45min

 

Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1dl av sockret till ett hårt skum. Vänd försiktig ner resten av sockret. Lägg smeten i klickar på den bakplåtstäckta plåten.

Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de blir lätta och släpper.

 

Vaniljglass:

2 ägg

1 1/4 dl råsocker

2½ dl mjölk

2dl vispgrädde

1 vaniljstång

 

Skåra upp vanilj och lägg den i mjölken. Låt mjölken sjuda och skrapa ur stången.

Vispa ägg och socker pösigt samt vispa i mjölken. Vispa och sjud i kastrullen till den tjocknar, får EJ kokas!

Låt svalna och ta sedan bort vaniljstången. Rör i grädden.

Kör i glassmaskinen tills den blir glasshård, 25-45 minuter. Tips låt smeten stå i kylen över natten och gör glassen innan den ska servaras.

 

"Frasses" chokladsås:

1 dl grädde

50 g smör

3 msk kakao

En dryg dl råsocker. I originalreceptet är det florsocker.

Koka ihop och servera "varm"

 

Bon Apetit!

 

Kräver lite Cardio för att bränna men man ska inte för mycket....

 

Träna HÅRT och n j u t av livet!