traningslagret

Lust för livet

Kategori: Allmänt

Enligt min äldsta son, snart fjorton, hade John Lennon på frågan "vad ska du bli när du blir stor?" svarat "Lycklig!"
Hans lärare tyckte inte att han fattade nånting, medans John tyckte att de inte fattade ett dugg vad livet handlade. Sonen är en tänkare, det finns många tänvärda saker som han sticker in med. Jag lära mig lyssna på honom.

 

När mina båda söner satt framför dator och skapade en massa accounts för några spel kom frågan upp bland många. "Vad ville du bli som ung när du blev vuxen?" 
De berättade under stoj och stim samt högljudt skratt: "Vi svarade:" Tystnad "Pedofil!" Sen bröt skrattet ut igen. Sunt att skämta om den värsta skräcken som finns hos en förälder? 

 

Vi skulle leta stövlar till den yngste sonen, tre affärer tog det innan vi hittade vanliga seglarstövlar

Jag jobbar ihopa med yngsta sonen tränare, han är sommarvikare hos oss. Han sa till mig att jag inte skulle låta sonen falla in i lathet. Vilken son undrade jag då, den som spenderade en vecka på gymnastikläger var hemma en knapp vecka för att sen åka till Kalles Kaviar Cup i Smögen, var hemma en knapp vecka igen och sen åkte en knapp vecka på sommarkollo? Den sonen? Jag hoppas att han kan vara hemma en hel vecka och sova i sin egen säng.

 

Min egen träning ligger lite på is för tillfället. Har precis kört klart sex veckor styrketräning för att öka muskelvolymen, fyra setare med åtta repare. Ingen löpningen på en hel vecka. Ska börja om på måndag med löpningen och vila från styrketräningen en vecka.

 

Lev väl!

 

Njuta av bär -Vinbärskolapaj

Kategori: Allmänt

Den här pajen blandar syrligheten från de röda vinbären med sötman från kolasåsen. Under och lite över finns en smuldegspaj med  havregryn.

 

 

Detta behövs:

100 g smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 ljus sirap
1 tsk kanel
4 dl repade röda vinbär
en pajform ca 25 cm i diameter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200grd C. Skiva ner rumstemperat smör i en bunke och blanda ner havregryn och vetemjöl till en smuldeg. Spara ca en ½ dl av smuldegn och platta ut resten i pajformens samt en bit upp på kanterna. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter.

2. Blanda vispgrädde, socker, sirap och kanel i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter.

3. Fördela vinbären på det förgräddade pajskalet. Häll över den kokta kolasmeten och strö över det sista av smuldegen. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass.

 

 

Jag pimpade receptet lite, jag byte ut vetemjölet mot siktat dinkelmjöl och det vita sockret till ekologiskt rörsocker, samt att jag använde riktigt smör. Med dinkelmjöl fick jag öka smörmängden.

 

 

 

Lycka till!
Bär är språngfyllda med antioxidanter!

Tomatens Hus

Kategori: Allmänt

Det var tänkt att jag skulle springa distans idag, jag har varit lite dålig på att springa denna veckan, det kan jag bara hålla med om. Frugan tyckte att det borde hända nåt kul idag. Söndag och allt. Så vi bestämde oss för en lite alternativ konditionsrunda; cykling. Vi fick med oss den fjorton åriga sonen. Under protester. Ingen av oss har någon racercykel, så det blir ingen dunderfart á la Tour de France.

 

 

Tomatens Hus

 

Vi kom fram, knappt arton km dit, lunchade och hittade en lite god efterrätt med

 

 

 

Sen bar det iväg hem, med en sväng om till stranden för lite sol och bad, nästan fjorton km hem istället, så vi valde inte kortaste eller enklaste vägen dit

 

 

Men gott var det

 

 

Imorgon är det måndag igen och semester är några veckor bort, det blir gym och styrketräning i morgon måndag och onsdag. Samt löpning på tisdag och torsdag.

 

 

Sommaren och solen här för att stanna?

 

 

Under solen

Kategori: Allmänt

Yngsta sonens önskan och ett litet projekt har varit att ha en dunderfrukost, att äta ett paket Ballerina. Han skulle inte dricka direkt innan eller efter, fem minuter sattes som gräns

Före bild eller förebild?

 

 

De gick ner.... Som om jag inte hade förväntat mig det riktigt?

 

Egen träning: Jag kör för tillfället åttarepsträning; jag ska lägga på mig lite mer muskelmassa

Idag var det Bröst, axlar och triceps

 

Gott med sol