traningslagret

Underbart under Himlen

Kategori: Allmänt

Jag träffade en f d jobbekompis, frågade hon vänligt hur läget var. Jag fick en fråga till svar, om vad jag menade?
-Tja, livet i allmänhet och kärleken i synnerhet?
-Det går fint. Fick jag till svar. Men fråga inte om träningen; det har du inte att göra med. Sen fick jag ett stort leende. Hur tolkar man det? Att man ger andra dåligt samvete? Det vill man ju inte, man vill ju att de ska må bra och ha kul
Hade en underbar löpträning under en vacker himmel i kvällsljusetTempointervall, avslutade med att ta ett härligt bad i havet. Härligt!
Njut & ha det gott!

Gott med socker

Kategori: Allmänt

Elände med tennisarmbåge, den har flyttat sig och kommit sedan jag byt arbetesuppgift, har provat att äta smärtstillande, det är på bättringsvägen men inte bra. Får leta upp min vän Andreas och fråga honom vad som behövs göras eller gå till en sjukgymnast.

Idag har det varit gott väder! Härligt! Vi tog ett kvällsdopp efter middagen

 

Snabba kolhydrater som rent socker är för det mesta till ond, men som jag skrev igår är de bra att avbryta den nedbrytnade fasen efter träning till den uppbyggande fasen. Men det krävs proteiner för att bygga!

Proteiner som finns i fisk, fågel, rött kött, ägg, mjölkprodukter, linser, ärtor, bönor och nötter

De motverkar att åldras för snabbt. Protein bygger upp muskler, hår och naglar. Samt skydda sjukdomar, immunförsvarets antikroppar är uppbyggda av proteiner.

 

 

Idag blev styrketräning på gymmet, gott mos! Imorgon hade jag tänkt ta tempopass

 

Långsamma kolhydrater och trimmat häcken

Kategori: Allmänt

Äntligen har jag fått klippt häcken, började klockan halv elva på förmiddagen och var efter diverse pauser klar klockan åtta på kvällen.

En siesta runt lunch och sen en Ben & Jerry's paus samt en skön löprunda, för att trimma min egen häck med. Så jag hade inget direkt högt tempo, men varför ha brått

 

Långsamma kolhydrater gör att du slipper höga blodsockertoppar, vilka snabbt sjunker i djupa dalar, onödiga viktökning, inflammationer och diabetes typ 2

Du finner dem i grova spannmålsprodukter, bönor, linser och råris. Det ett tillfälle när de faktiskt är bra med snabba kolhydrater, direkt efter hård träning; de gör att du går från den nedbrytande fasen till den uppbyggande fasen snabbare. Så ett glas Dark O'boy på minimjölk blir perfekt efter ett pass

 

Goda antioxidanter fina grej att ha i yoghurten

 

Ha en skön kväll, imorgon blir det styrketräning för mig

Midsommardag

Kategori: Allmänt

Idag var jag inte ens bakis, jag drack ingentinting igår för jag föredrar att sova i min egen säng framför att sova i halvfull och bli mygg och knottmat. Jag hade som plan idag att ta en vilodag idag, tänkte trimma häcken runt huset idag. Men det var full storm ute idag, så jag bestämde mig för att rensa mitt arbetsrummet, det tog en bra stund, men det blev rätt tomt. Konstaterade att jag har samlat på sladdar av olika slag, tog hjälp av äldsta sonen att rensa bland ena hälften, den delen som mest är kamera- och mobiltelefonssladdar.

 

 

Var tog ringarna vägen?

Vi tog en lång promenad idag,härligt!

 

Trenden bland diet och kost är just nu att vi ska äta mycket antioxidander för att skydda oss från de fria radikalerna, antioxidanderna håller oss friska och fräscha, de skyddar för tidigt åldrande av huden, demenssjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar samt inflammationer.

Var hittar man dem? Frukt och färska bär, funkar med frysta med, grönsaker, frön, nötter, bönor och kälväxter. Det är bäst att äta dem från maten än att ta dem som kosttillskott. Att äta bär, frukt och grönt som är moget nu, att variera med färgerna under dagen. Röda bär till frukosten, gröna grönsaker till frukost. Ju kraftigare färg desto bättre. Exempel blåbär och tomater. Jordgubbar som är mogna och fantastiskt goda är kanon. Svarta och röda vinbär är på gång, mums.

Imorgon har jag som plan att börja klippa häcken och springa en distanspassrunda. Over and out! ha en underbar kväll Space Cowboys

Glad och galen midsommar på er alla!

Kategori: Allmänt

Det är gott med midsommar, det är nog den helgdag som slår de flesta. Det är nog den dagen som de flesta svenskar räknar som sin nationaldag. Vi må vara traditionsbundna andra helger, men gud nåde den som rör vid sille, nypotatisen och jordgubbarna idag midsommar...

 

"Ge mig en kvart om dagen" var Arne Tammers reklamslogan

Men jag vill nog att ni ska ge er själva en halvtimme om dagen, för så länge ska du helst motionera för att må bra och ha en bra kondition. All motion och rörelse gör skillnad, sommar och semester är som gjort för att hitta på lite , testa lite nya former av träning. Det är bara din fantasi som sätter gränser.

Det finns utomhusträning anordnad av olika föreningar, typ Friskis & Svettis, man kan prova på att dansa vid Gröningen om man bor i närheten av Helsingborg. Jogga längs strandkanten, spela badminton, spela Frisbeegolf..

Tillsammans med solljuset och utomhusluften gör det underverk för kropp och själ. Se till att bli ordentligt andfådd i minst tio minuter per gång.

 

Själv tycker jag att mixen styrketräning, löpning och trädgårdsarbete är perfekt

 

Ett tanke för alla er som är i startgroparna:

Snabba promenader tredagar i veckan, kan bytas mot rask cykling till jobb

Löpning två till tre gånger i veckan, kan bytas mot nåt annat högintensivt

Trädgårdsarbete, en kvart om dagen om man har tillgång till det, annars kanske du en kompis som behöver avlastning med trädgård eller koloni?

 

Upp ur soffan, bort från datorn!

 

 

Energi föder energi

Kategori: Allmänt

Det är ju tyvärr så att om man säckar ihop i soffan så blir man bara tröttare, en nedåtgången spiral. Några heta tips att komma igång med i sommar

 

Springa, löpa, jogga; kalla det för vad du vill, men det har blivit den hetaste trenden de senaste åren, aldrig har loppen haft så många anmälda. Det finns många fördelar med att springa. Det enda du behöver är egentligen bara ett par bra löpskor, sedan är det bara att sätta i gång i eget tempo. Du kan göra det i stort sett överallt, närsomhelst.

 

Simma; jag hoppas att vädret ska ta sig så man kan börja simma utomhus på riktigt

Simning är en skonsam motionsform, har du lite övervikt eller problem med rygg och leder så funkar simning. Svalkande och effektivt. Men glöm inte att dricka.

Styrketräna; använd dig av vad som finns att tillgå i närmiljön och utomhus, utfall behöver du inga vikter, du kan gå i kuperad terräng, en stubbe att göra armhävningar, en lekplats att köra lite övningar på, parkbänkar. Hitta på lite fritt.


Promenera; snabba promenader, njut av miljön, en rask promenad varje dag ger snabbt kondition. En bra start! Något man kan göra varje dag.


Cykla; är enkelt och är ett bra sätt att hålla i gång kropp och hjärta. Cykla till jobb och spara dyra bensinpengar och vara snäll mot miljön. Vill du träna cykling seriöst så kolla upp cykelklubbar på nätet.


Min favoritkombination är att springa ner till stranden och sen bada, härligt!


Ut rör på er nu, jag ska själv ut och springa lite strax.

Soffpotatis med pralinerna i knäet?

Kategori: Allmänt

Vad är du?

Vad gör du med den enda kropp du har fått?

 

Soffpotatis: Du har ett stillasittande jobb, rör dig inte mycket på din fritid och du åker bil eller buss om du ska någonstans. Bristen på ansträngningar och aktiviteter gör musklerna svaga och klena, risk för skador och förslitningar för småsaker, som musarm, axel- och nackproblem.

Hjärtamuskeln minskar i storlek och orkar därför inte lika mycket samt är inte lika slagkraftig som den bör, risk för hjärt och kärlsjukdomar.

 

 

Flanör: Går lugna promenader och motionerar sporadiskt, ingen direkt vana. Tillfälliga aktiviteter och vardagsmotion, som tyvärr inte räcker för att uppnå eller behålla god hälsa.

Ungerfär 50% till 75% av den vuxna befolkningen tillhör grupperna soffpotatis och flanör

 

Min oasMotionär: Joggar eller tar raska promenader, power walk, flera gånger i veckan. Regelbunden motion stärker hjärtmuskeln och blodkärlen vidgas. Minskar risken för hjärt och kärlsjukdomar samt minskar risken för diabetes typ 2.

 

 

Idrottare och Elitmotionär: Tränar högintensiva pass tre eller fler gånger i vecka. Har redan en hög prestationsförmåga och tränar inte för att uppnå häsloeffekter. Nackdelen är att skaderisken för idrottskador ökar, men satt i mot soffpotatisens hälsorisk så är det försumbart.

Omkring 25% till 50% av den vuxna befolkningen kan räknas sig till motionärer och idrottare.

 

 

TräningsakademinMan måste försöka för att lyckas, misslyckas man så är det bara på brännet igen, tills man gör rätt

 

Starkt inspirerad av City 21/7


 

 

Kläder och närproducerat

Kategori: Allmänt

Som jag skrev för ett tag sedan Stil och sömn så uppskattar jag kläder som är sköna och håller mig lagom varm, steget att titta på vad man har på sig kanske inte är så långt, jag vill inte kalla mig för någon med kunskap i stil och mode. Däremot har jag mer och mer börjat köpa plagg och skor som får ett symbolvärde för mig, närproducerat kanske inte är ordet man tänker på. Men tanken som jag försöker hålla.

Gloverall, made in England. Parkas.

Är ett av de plaggen som jag köpt utifrån den lösa tanken.

Men har de som jobbar på fabriken det bättre? Var kommer tyget, knapparna och andra detaljer ifrån? Inte vet jag, men det känns på något sätt bättre att han ett genuint plagg.

När allt för många märkeskläder från för som tidigare tillverkades i egen fabrik i ursprungslandet som till exempel Lacost, Pringles med flera har flyttat sin tillverkning till Asien, så känns det inte speciellt genuint.

 

Wolsey har en linje kläder som heter "In Great Britain" likaså Doctors Martins, bäst man aktar sig så man inte klär sig som en fotbollshuligan.

 

Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon, prioterade sömnen före träning, chockade en del, framför allt min fru

 

Ha en skön dag!

 

Midsommarvecka och regn

Kategori: Allmänt

Jordgubbarna är stora och röda, smaken är det inget fel på, synd bara att man blir genomblöt om man vistas ute. Har vattnat dem när det var som soligast. Så de är grymt goda.

Vi hoppas på skönt midsommarväder, det ska vara sol och varmt på midsommar. 
Jag cyklade ner till gymmet, genom det värsta vädret, det enda som blev genomblött var mina skor, som tur var tänkte jag till och tog mina äldsta löparskor, de torkar just nu
Det är rätt skönt med dåligt väder, ibland och korta stunder, sitter och kollar på de sista avsnitten av Mad Men. Strax dags att dra till jobb
Studsmattan får vila idag

Uterummet ska få en ansiktslyftning i sommar, jag hoppas på mer sol och värme i sommar
Vi har en del planer för sommarn;
Kullaberg, Nimis och klättra runt lite
Ven, cykla och bada
Stapelbäddsparken
Ha det gott!

Toxic, kemisk ångest

Kategori: Allmänt

Bakfull, inget kul? Det är inte mycket man tål och man går omkring och är bara allmänt trött och seg. Vi var vid svärfars grav, han dog för nästan tio år sedan, det påminner mig om hur liten man egentligen är och att man bara har varandra till lån

 

Häromdagen cyklade en kvinna om mig med en sånhäringa häftig cykel

 

Det blir ingen distansträning idag, bara en massa funderingar. En fundering är om när vi ska göra chokladbollar med pärlsocker på

Fest och fikor

Kategori: Allmänt

Idag ska vi ha vår, lite illa planerade, sommarfest. Inte så bra att plötsligt komma på att de helger man har tänkt ha fest på är uppbokade. Så det blev snabba ryck och inte riktigt som man tänkt sig från början

 

Men frugan har stått i köket delar av förmiddagen och eftermiddagen, vi hann med ett pass Power Yoga i morse, det är ett måste. Jag har roat mig med att städa och pynta

 

Citronmarängpaj är nog den godaste desserten jag vet

 

 

Smördegs parmesansnurror en test som är grymt godaAugust föredrar att fika hemma framför att ta några av ställena på Väla! Är det ett bra tecken eller inte?

 

 

Imorgon får vi se om jag i stånd att träna

 

 

ha en skön kväll!

 

Kardinalfel eller Epic Fail?

Kategori: Allmänt

Kan det bli mer fel än så? Äldsta sonen sms:a mig igår och frågade om jag ville ha spö i badminton eller biljard, jag valde det minst förnedrande, att stå som ett fån med kön i handen.

Så jag kom hem efter jobb och vi åt lunch, sen stack vi ner på stan för att spela biljard, döm till vår förvåning så var det sommartider, öppnade klockan sexton och vi var där vid fjorton. Man ska kolla upp sånt innan, kardonalfel eller epic fail?

Men det löste sig på nåt vis ändå. Det slutade med att vi tog en fika i trädgården, en glassbomb; glass, vispgrädde, banan, chokladsås och M&M's

 

Tydligen finns det ingen hejd på vad man kan stoppa i sig, nu på kvällen hamnade vi på en av stans bästa pizzorier

Som tur att man har cyklat på korsan och tvärsan samt att jag körde ett pass nere på gymmet, ben och torso, det lär inte bli någon viktminskning de närmaste dagarna

I morgon ska det bli underbart mysigt med Power Yoga

 

Ha en skön fredagkväll!

 

Gym och Jordgubbar

Kategori: Allmänt

Idag blev det gymmet direkt efter jobb, inte för att jag var jättesugen efter en dag med strul och problem, tyvärr inte första dagen heller. Men det är tyvärr sådan som verkligenheten är. Inget blir som man tänkt sig. Jag cyklade ner till gymmet och körde ett bra pass. Börjar få lite känningar av en gammal skada, tennisarmbåge. Botas med vettig träning och smärtstillande, Paracetamol och Ibuprofen, båda i fulldos och samtidigt. Inget att rekommdera i längden

 

Kul var att det var en del nya människor där idag och tisdags, mindre kul är att jag hamnat i en dålig spiral, mycket goda kakor samt fikor. Ostkaka med sylt och grädde till efterrätt idag

Så istället för att gå ner mot 90 kg så går jag upp, väger över 95 kg. Dags att vända trenden. Men jag har cyklat till och från gymmet och tittat till de underbara hemmaodlade jordgubbarna under tiden som jag klippte, plus minus noll?

 

 

Min yngste son och familjen gymnast är på träningsläger på Lingvallen, hoppas han har det grymt roligt och får träna i massor med det som han tycker är det roligaste som finns.

 

 

Imorgon är planen att köra biljard och gym, stor risk att jag blir förnedrad av min äldsta son med kön i högsta hugg

Studsmatta, Hopprep och BMX

Kategori: Allmänt

Jag har fortfarande träningsvärk efter söndagens benpass styrketräning, insidan och baksidan av låren. Det känns INTE som det är läge att springa. Så det får blir lite alternativ träning.

 

Tjugo minuter drygt på studsmattan, fem minuter uppvärmning och 7x2 minuter intervall 2minuters vila. Sen fick jag hoppa hopprep så mycket tyget höll för. Inte så bra på det nu, jag fick ta på mig skor för jag snubblade hela tiden på mina tår, gjorde o n t

Lekte lite med min BMX-cykel, men konstatera efter en halvtimme att det inte riktigt är min grej, så nu ska den säljas. Har lite spann på en lite annorlunda sorts cykel, den som lever får se

 

 

Nu är det klippt, äldsta sonen behövde klippas och få en ny frisyr

Han blev om möjligt ännu snyggare, väldigt lik sin mamma

Efter det blev det dunderfika på Ebbas Fik, vårt favoritställe

 

I morgon blir det gym, så vi kör så det ryker

Fläder

Kategori: Allmänt

Nu var det dags att plocka fläderblommor för att göra flädersaft, gott att blanda Gingrogg på eller bara dricka som en god törstsläckare.

 

Vi tog en promenad runt närområdet, vi har bott här i cirka femton år, vi hittade ställen och miljöer som vi inte har sett innan. Bland annat ett kollo och Helsiungborgs Brevduveförenings, som har sitt område där

 

Idag blev det gymmet, mycket trevligt att vila ögonen på

Jag har struckit en del i programmet för att det inte ska ta för lång tid och bränna min ork för nästa dags pass. Har märkt att orken sjunker mellan ett gympass och ett löppass, inte bra när man vill öka längden och öka farten

 

Ha så skönt så länge!

 

Cykel och sommarlov

Kategori: Allmänt

Det börjar närma sig skolsommarlov med stormsteg, bra insett av mig. Det är samma visa varje år. Jag ska försöka vara snällare i år med. Snällare för varje år. Kanske lagom till de tar studenten så är jag en snäll pappa.

 

Jag hade sån träningsvärk i benen i dag att det inte fanns på kartan att springa Tempointervaller, så jag tog en lång runda med min sportcykel


Det blev en runda på ca 21 km, det är en halvmarra, det tog mig 1:09 att genomföra. Det är ungefär lika snabbt som de snabbaste springer Göteborgsvarvet. Så man kan påstå att det var ett lugnt cykeltempo, men ont i klockspelet och rumpan fick jag ändå.

 

Ha det gott, imorgon blir det gym

Kör så det ryker!

Cup Cakes

Kategori: Allmänt

Jag förstår vad jag tränar för när frugan gör Cup Cake, de är grymt goda och fyllda med kalorier

Goda saker!

 

 

Var på gymmet idag och körde ben och mage, gott mos

 

Imorgon ska det bli löpning, tempoträning

Power Yoga

Kategori: Allmänt

Underbart! Power yoga är rätt och slätt underbart! Vi har inte kunnat gå på flera månader på grund av att tiderna inte har passat oss, men i och med det nya sommarschemat kom igång så har vi lördagmorgon vigt för det

Det är inte det mest fettförbrännande eller muskelbyggande, men jag blir genomsvettig och får en rejäl stretch och muskelgenomkörare

 

Har du inte provat? Så gör det! Det är väl investerad tid!

 

Lenas Goda Surdegsbröd!


Jag har inte varit mycket för bröd och mackor på år och dagar, tror att jag stort sett har levt på havregrynsgröt och musli sen jag och Lena flytta tillsammans på nittiotalet

Men hennes nybackade bröd får mig att höra änglarna sjunga

Löpa

Kategori: Allmänt

Jag har tre pass som jag byter mellan, ofta måndag, onsdag och lördag som är de bäst passande; för tempoträning eller långintervaller; kort intervaller vanligt eller backvariant samt sist men inte minst långpass

 

Denna veckan passar det bäst att jag gör mitt långpass redan idag fredag, för i morgon har jag som plan att gå på Power Yoga, äntligen funkar tiden för oss

 

 

Göteborgsvarvet 2012

Har redan anmält mig och betalt startavgift så jag är på

 

Ska köra Göteborgsvarvet på Sub 2 timmar och Springtime på under 50 minuter, blir lättare att nå när jag är under 90 kg

 

Nu ska jag ut och ta min distans, ska bli cirka 9 km idag

 

 

Sommar och bad

Kategori: Allmänt

Trodde jag!

Men ack vad jag bedrog mig när jag igår, andra dagen på raken blev snuvad på ett kvällsdopp

Klibbigt hela dagen och inte minst på jobb, så tänkte jag ta ett dopp nedanför Rååcamping och duscha av mig havsvattnet i sötvattensduschen där

 

Så börjar det regna och framför allt åska, jag är inte så kaxig när det kommer till åska och bad

Idag blev det inte nåt pullande i trädgården

 

Men vägde in på 93,5kg, det tar sig

 

Ha en häääärlig dag!

Mycket att titta på

Kategori: Allmänt

Körde ett intervallpass idag; 7 minuters uppvärmning, 6 x 2 minuters rusher med 2 minuters vila mellan och avsluta med 5 minuters nedvarvning samt promenad

Det är en hel del som hade kommit på att det var en underbar start på dagen, så det fanns en del att titta på i parken

Härligt! Helt slut efteråt, det är inte helt fel

 

Gott efteråt:


Fikat efter löpning och trädgårdsarbete: pankaka med hallonsylt, rysk yoghurt och rostade nötter, inte helt fel!

 

Gamla löpskor


De är inte bra att springa i dem för länge, drygt året, beroende på hur ofta och hur långt man springer, bör man byta dem. Mina avlagda hamnar som slappeskor och trädgårdskor, perfekt, för passformen är ju helt hundra

 

Underbart, sommarschemat på gymmet har kommit igång och de har lagt Power Yogan på en tid som funkar för både mig och frugan

 

Ha det gott så länge!

 

Nattlig Cluedo

Kategori: Allmänt

I natt var det hett! Vad hade man förväntat sig efter en dag med högsommarvärme och underbart bad. Jag kände redan när jag gick och la mig att det skulle bli en svettig historia, så jag gick upp ur sängen och ner till bottenplan, öppnade altandörren och vädrade.

 

Plötsligt kom åskan och det tropiska, hörde hur de bökade runt där upp och sen kom två ner, frugan och yngsta sonen, sen hamna vi i köket på en nattmacka, medan den äldsta sonen snarkade

 

I min säng, visade sig, fick ta den långa tonårsdrasuten och leda in honom i hans säng, frugan och andra sonen somnade i soffan och jag ensam i sängen. Tempraturen blev till slut uthärdlig.

 

Lite som Cluedo, man visst inte vem man skulle springa på var, tur att det inte var grannar och husdjur som drällde runt.

Ny träningskläder
Hittade ett kite på Stadium som hängde under en kitepris på 299:- skylt, det var lätt missvisande eftersom bara tröjan kostade nåt sådant. Men de tyckte själv att de gjort fel så jag fick det för 299:-

Betala med ett presentkort från jobb, som var en sponsorpeng för oss som sprang Springtime

 

Har provat att springa i redan, superbra i värmen, piratbyxor och en väl luftande tröja

 

Tack jobb!

 

Idag var jag tillbaka på gymmet, nu ska jag bygga lite muskler och bränna lite fett

vägde in på 94,3 kg i morse, ska bli 90 kg snart.

Stormig Playa

Kategori: Allmänt

Attans vad det var stormigt idag, vi vakna hyfsat tidigt eftersom vi hade tänkt att komma iväg till stranden i tid, innan molnen täckte solen, som igår.

Men när vi hade ätit frukost konstatera vi att att det var full blåst så vi väckte grabbarna och stack iväg för att städa svärmor lägenhet innan lunch, cyklandes

 

Konstatera att det var öppet till klockan 15 på Träningsakademin, det kändes som att det var läge attt välja någon annan träningsform idag, egentligen ska det vara gym eller tempoträning idag. Men jag känner nog mest för att köra inlines.

Vi får se vid fem vad det blir, har fått en del vardagsmotion, har cyklat fram och tillbaka till Raus Vång samt ner till Rååstranden och omigen, skönt!

 

På beachen med surfgrabbarna och mysfrugan

Badade och kastade lite boll

Softade runt, jag somnade i sanden och vaknade med öronen fulla med sand, gott

 

Det finns de som inte tänker sig för, en kvinna och hennes unga son matade fiskmåsarna på stranden, inte så genomtänkte

 

Ett annat par hade lite softhångel för sig, kul att se när folk i ens egen ålder är så kära att de inte kan hålla fingrarna i styr...

 

 

Snart dags att snöra på sig inlinesen

 

Tack och hej!

Sol och sommar

Kategori: Allmänt

Idag har det var ännu en underbar sommardag! Jag stack ner till Gröningen själv igår, med inlines i högsta hugg. Lämnade sönerna med en egen installerad Mindcraft-server, som gick varm hela natten. Frugan njut av någon romcom och  jag hade myror i benen.

Det var en skön kväll med en vacker solnedgång, magisk, skönt att njuta av den vid strandkanten.

 

Idag blev det ett löppass direkt efter frukost, men det gick inget vidare, har köpt ett nytt löparkit, piratbyxor och en härlig tröja. Med insydda fickor till mp3/mobb, hål för sladdar o s v, en massa häftiga prylar.

Men men, fick inte till med min iPhone, dessutom blev den antagligen fuktig och började flippa ur

hittade aldrig rytmen, andningen och pulsen, så det blev bara jobba på

Så det tog dryga timmen att ta sig runt cirka 8km, vi kör hårt nästa gång. De bäst träningpass är de som blir av.

 

Efterrätter, grillade bananer med choklad i folie

Gör ett snitt och lägg i din favoritchoklad eller helst en ännu mörkare

virra in i metallfolie och grilla cirka 5-10 minuter

Lycka till!

Stil och sömn

Kategori: Allmänt

Jag tycker inte att jag är speciellt intresserad av mode och stil

Men det finns visa saker som jag tycker är viktigt när klär mig: Det ska vara skönt och funktionellt! Jag förstår inte hur någon kan klä sig så man fryser, hur snyggt och stilfullt är det med nariga rosa händer på någon som gör åkerbrasa för att få upp värmen. Så det blir gärna varma goa munktröjor eller tjockatröjor, stora sköna jackor halsduk ordentligt knutna, mössan som värmer kroppens skorsten samt mysigt varma handskar. Det är coolt att vara lagom varm

Likadant är det när man tränar, jag vill ha sköna kläder när jag springer, kör gruppass eller styrketränar. Såsom i bra skor, a & o i löpning men även i gruppass, spinningskor må vara ett lyxproblem men jag tycker att de är guld värda. Sköna funktionsmaterial i tröjor, byxor och strumpor.

 

Så varför då inte ha en skön säng med härliga sängkläder; bra material som andas och håller en lagom varm.

 

Jag försöker hinna med att först tumla sängkläderna nästan torra och sen låta dem torka klart ute, ger en underbar fräschör som sitter i länge

 

Igår blev det en löprunda på 7km, i morgon blir det 9km. Sen ska jag tillbaka till mitt vanliga schema; Tempo, intervall och distans i given ordning.

Distansen ska upp till cirka 1,6 - 2 mil

 

Nu ska jag ut och roa mig i det fina vädret!

Vilodag och bakis

Kategori: Allmänt

Det finns visa saker som gör att man måste ta det lugnt

En sådan sak är ett överdrivet intag av alkohol, det där lät snustorrt. Vi var på Bakken igår med jobb och vi hade hur kul som helst, men idag får man plikta för det, hade redan lagt in dagen som vilodag

Det gjorde att man somnar sen och vaknar med en lätt bakfylla, men det gjorde att man får ta tag i saker, det finns ju alltid nåt att roa sig med, trädgården är ett utmärkt ställe att detoxa

 

Så trädgården såg ut som en loppis, fixade lite på uteplatsen, städa och fejade

Det har varit ett lagom underbart väder idag, just för att pula i trädgården och städa inomhus, bra vilodagssysselsättning

 

Saker jag man inte bör hoppa över

Frukost, då blir man seg och tråkig

Lunch, ingen bra idé, blodsockret sjunker och du med den

Middag, inte så lämpligt, man blir seg och tråkig

Efterrätt, är gott men blir lätt en kaloribomb så hoppa den och ät ordentligt de andra målen istället

Men någon gång får man unna sig

 

Rabarberpaj i portionstorlek, lagom om man som jag har lätt att ta för mycket