traningslagret

Smärta

Kategori: Allmänt

"Pain is weakness leaving the body"  
Frugans jobbekompis har fått en sådan där medelålderskris som jag har fått en smärre släng av, hon har kört Vasaloppet, cyklat Vättern runt och ska ställa upp i Vansbrosimmet.. Väldigt grym och väldigt vältränad
Denna kvinna kom staplande till jobb häromdagen, frugan undrade vad hon hade hittat på och fick till svar:
"Cross Fit"
 
Någon som vill bolla?

Hon hade provat Cross fit, som jag hade provat någon vecka innan, grymt och grymt roligt. Snacka om att man får träningsvärk och att det är effektivt. Frugans jobbekompis undrade om jag inte hade fått träningsvärk efter mitt pass? Visst hade jag det, men jag anser att: "Smärtan är svaghet som lämnar kroppen".
 
Jag har konstant träningsvärk, alltid någonstans. Det finns smärtstillande i absoluta värsta fall.
Stretcha gör jag alltifrån tio minuter till tjugominuter- en halvtimme efter ett pass beroende på vad jag har tränat. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att man får mindre träningsvärk av att stretcha. Är det då bortkastad tid att göra det? Knappast, man blir smidig och minskar skaderisken.
 
 
Vuxenleksaker
 
Idag kände jag att jag inte hade lust att träna, jag brunchade med äldsta sonen och chillade i soffan med en bra bok. Plötsligt blev det fem minuter på stora visaren. Skönt att ta en powernapp.
Flyttade ut i trädgården lagom till fikat, där solen plötsligt hade dykt upp och torkade bort det regnblöta. Skönt att sjunka ner i en solstol med boken.
 
Frugan och jag bestämde oss för att ta en vilodag, imorgon åker vi till Småland för att träffa några Lumparpolare, en sommartradition sen 2000 och en tradition från typ sent åttiotal, vi har numera fått familjer och lugnat ner festandet.
 
Söndag ska jag och frugan ut och springa!
 
Så länge: Ha det gott!
 
 
 
 
 
 

Manligt

Kategori: Allmänt

förra festen saknades det lite prylar för att plocka bort värdens spinkar.

-Det har ju blivit inflammerat! Sa en av kvinnor, lite stärkt av alkohol skulle hon operera bort spinken från fingret

 

Man konstaterade att det inte fanns någon nål i stugan, ingen ordentlig pincett heller

 

Vem la staffetpinnen i min väska?

 

Handväskan brukar bli lite av någonting man skämtar om

-Är det manligt med handväska? Brukar det låta

Jag tar det rätt soft, brukar replikera att det är en manväska, inte en handväska

Dessutom börja jag använda den för att jag fick ont i ryggen av att sitta på plånboken

 

Jag har mycket märkliga saker i den, bland annat ett syskrin som kommer från någon känd hotellkedja

Färdigträdda nålar med trådar i olika färg. Rosa, var extra roligt

Samt pincett, så spinken blev utopererad 

Min fru undrade om hon fick titta i den någon gång, ska bara tömma den på en massa annat konstigt....

Den är nog mer en medicinväska än en manväska, det är mest sådana i den; plåster, smärtstillande, mygg, tigerbalsam med mera

 

Snyggt i köket är det sällan, men händer

 

Frugan har bakat surdegsbröd i snart två år från och till, hon har snackat om det för dem på sitt jobb, men aldrig bjudit på dem när det har varit hennes köksvecka och frukostfredag. Imorgon ska det vara premiär. Det luriga med den typ av bröd är att de aldrig blir likadana, det finns ingen inbyggd ingenjörskonst som gör att det blir samma varje gång, så lycka till!

Dessutom har vi varit ute och sprungit idag igen, det har verkligen blivit till en God Vana! Kul att det funkar, dessutom cyklar hon några gånger i veckan till jobb, vilket är cirka åtta km enkel väg. 

 

Imorgon blir det gym efter jobb, gott mos!

 

 

 

Entusiaster

Kategori: Allmänt

Jag kanske går lite väl långt under bältet i dag....
Min kära sommarkille är nittion år, en ålder där ingenting är omöjligt och äger världen, ganska härligt när man är så synisk och luttrad som jag.
Han skulle träffa sin tjejkompis efter jobb häromdagen, vi undrade självklart om det var hans blivande flickvän
-Näää, det är bara kompis! 
-K kompis!? 
Han letade plötsligt efter en anledning att byta samtalsämne. Vi andra fnissade lite skadeglatt. 
Men killen är aldrig mållös!
Så jag fick tillbaka om att var gift och att jag fick.
 
Tja tyckte jag, vi kan byta; du åker hem till mig och tar min fru med storm. "Det du inte har i erfarenhet kan du ju uppväga med entusiasm.
Dessutom har han uttryckt att min fru är snygg.
-Skulle min kompis få en riktig man då? Fick jag som svar.
-Sliter så lite
Sen fortsatte det i den stilen tills det var dags att lämna omklädningsrummet för att stämpla ut för kvällen
Inte sommarkille
 
Midsommar är över och nästan glömt, snackade med en nätpolare som hade festat till ordentligt, de hade haft underbart väder, badat, dansat, ätit och druckit, badat tunna... tills solen gick upp.
En annan hade fått världens adrenalinkick av att, nykter, kör sin kusins Chevrolet Corvette.
 
Man borde ge järnet oftare!
 
Inte en sommarkille heller
 
Den förstnämnde har ett väldigt bra motto: Att hitta en guldstund varje dag, om så bara fem minuter, ett ögonblick eller allra helst, tid som får en att må bra. Samt att sätta sitt rätta värde på det!
Igår skulle vi stuckit ut och sprungit, jag och frugan. Det regnade småspik och var rena monsunregnet, så det blev stora köpcentrumet istället. Fick shoppat loss lite.
Fick köpt present till frugan, en köksassistent
 
Gick ni på den lätta!
 
Snart onsdag! Gym i morgon!

En våt Midsommar

Kategori: Allmänt

Som den kan regna och det regnade, himlen fullständigt öppnade sig, torsdagen var fantastiskt sommarvacker, onsdagen fin. Men fredagens midsommaraftonsväder var inget man skojade bort. Vi försökte se det ljusa i det. Vi väntade in i längsta innan vi bestämde oss för att bygga upp tältet som stod som ett skelett och väntade på att vädret skulle håna dessa galna skåningar:
 
 
Det var bara att flytta på plats, sätta upp presenningar och börja flytta in bord, stolar och börja duka
 
 
Tog inte speciellt lång tid, man ska ju bara sitta ute på midsommar, kvittar hur vädret är?!
 
 
Bara att se till att man håller värmen med kläder, ljus och sitta tätt. Jag tyckter att det är väldigt mysigt vi blev mätta och gooa på den härliga knytismaten. Det blev inte speciellt blött med sprit, en man drack, jag var chaufför, en kille hade jour... Så nyktert och kul ändå, man kan ha kul utan sprit... Har jag hört.
 
 
Givitvis ingen fest på landet utan att bössorna kommer fram! 
 
När knott och mygg hade försökt äta upp oss, regnet hade gjort oss blötta in på bara strumporna och skor så fick vi sätta oss och ljuga friskt i värmen från den öppna elden i den dundermysiga grillkåtan
 
 
Slutligen dök solen upp och värmde oss ännu mer
 
 
Damerna var trendigt klädda i höga gummistövlar, här var det ett nödvändigt ont och inte nåt trendigt påhitt från någon smart trendsättare
 
 
Slut gott, allting gott. En skön och avslappnande midsommardröm. Lagom avslappnat och uppsluppet. Tack alla medverkande!
 
 
midsommardagens förmiddag så var jag inte bakis, jag var bara vädligt tung av allt gott som vi hade ätit, det blev en fyrtiominuters distansrunda, min Runkeeper som alltid annars brukar funka, ville inte riktigt vara med igår, den tyckte att trettiominuter var mer lagom och slutade att räkna efter det.
 
Idag blev det gym, ett gott ben- och magpass, frugan har börjat komma igång på riktig! Jag är både glad och imponerad! 
 
Ha en sköön söndag!
 
 
 
 
 

Glad Midsommar!

Kategori: Allmänt

Här häller regnet ner! Så GLAD MIDSOMMAR, vilket väder ni än har!!!
Jag kände att jag ville vara på topp ikväll och inte på morgonens träning så jag tog en vilodag, det blir ingen alkohol ikväll, så imorgom sticker jag ut och springer. frugan däremot har varit duktigt, var ute och körde ett tufft intervallpass i förmiddags.
 
 
Imorgon blir det distans, ha det gott! Ha en bra kväll! Och dröm söta midsommardrömmar senare i natt 
 

10, 20, 30 Lets Go!

Kategori: Allmänt

Idag prova jag ett nytt system för intervall:
Fem minuters uppvärmning; sen 30 sekunders sakta, 20 sekunders medelhastighet och 10 sekunders fullt ös. Femton repetioner, sen avsluta med fem minuters avslappning. Egentligen ska där vara en två miniuterspaus där nånstans i mitten, efter typ sju- åtta repetioner.
Funkar bra, ska köra detta och öka repetionerna efter hand på mina intervalldagar.
 
 Smögen 2011

Hoppas attsommarn kommer och att den håller i sig, en skön, varm och gooo, midsommar hade ju inte varit helt fel. Ska vara chaufför så det blir ingen snaps, men väl en massa god mat!
 
Mera Smögen
 

I morgon borde det bli styrketräning eller någon typ av gym, men vi får se hur det funkar med öppettider och förberedelser inför festen på eftermiddagen och kväll!
 
Ha det gott! Tänk på att inte bli gladare än att andra uppskattar er och att du kan prestera och levera det du lovar även på lördag!
 
 

En Tröttis

Kategori: Allmänt

Frugan tyckte att jag gick upp okristligt tidigt, kanske att ta i, men hon tyckte att jag var värd lite sovmorgon när jag jobbar eftermiddag. Sova en timme extra. Kanske för att hon ska slippa mig, killarna sover ju ändå till man väcker dem

 

Vägen till gymmen går alltid via Öst Berlin


Att sova en timme var ingen bra idé för mig, jag tappade plötsligt två timmars vaken tid, fick slänga i mig frukosten och jaga ner till gymmet, runda kanterna för att hinna hem lite tidigare. Man har ju sina rutiner. Inte för att man måste få saker och ting gjorda hela tiden, man har planer som man har bundit upp sig med.

 

En Dag På Gymmet eller Var är Bröderna Marx?


idag får jag fortsätta runda kanter. Å andra sidan, gräsmattan växer ännu en dag, torktumlaren får vara full och så vidare, snart är det midsommar.

 

En liten kul anekdot: Jag spelar Word Feud mot en kvinna som äger skogsfastigheter, är skogshuggare, verkar vara tuff som få, men hennes akilleshäl är att hon avskyr maskar, hon klarar inte riktigt av trädgårdsarbete för det. Men idag skulle hon rensa ogräs, med handskar så klart!

 

Imorgon blir det intervall, ska prova det som frugan kör; 10, 20, 30 intervaller. Får se om det är nåt intressant och lagom plågsamt

 

Till dess! Ha en skön ornsdag!

 

 

Cykeltjuv?!

Kategori: Allmänt

Mina söner har gått ifrån att ha haft vars en häftig Dirt Bike till att rulla soft på begagnade damcyklar, min äldsta son tyckte att det var en skön lösning, han övertog svärmors gamla cykel. Yngsta tittade lite konstigt först på honom, men den var ju svart så OK. Han övertog storebrors Dirt bike, men han och cykeln kom inte överens. Så jag la ut båda dirt bike cyklarna på blocket & fick dem sålt hyfsat snabbt.

 

Skor sig på cykelstöld?

 

Min yngsta sonenb fick provat frugans silvergrå damcykel, det tyckte han var OK. Så det var bara att börja leta på begagnatmarknaden. Min syster tyckte att hon inte behövde min mors gamla cykel som min syster hade övertaget och nu hade i sitt hus cykelkällare, nya däck och i hyfsat skick.

 

Tyvärr bara en nyckel, så jag bad(!) yngsta sonen att inte tappa bort den nyckeln. Magisk att just den nyckeln skulle försvinna när nyckelknippan gick sönder...

 

Bara att traska iväg till cykelrepratören för att få låset uppborrat, min fru trodde inte riktigt på mig när jag sa att cykellås är svåra att få upp. Hon menade med tanke på hur många cyklar som stjäls.

 

Sånt får mig att bli lite sur, hela situationen, är väl småsinnt?! ... Men saker och ting ska bara lösas för att få dem ur världen, så fixat. Vi hade rätt kul när vi som två cykeltjuvar vandrade igenom byn med en låst cykel. dessutom är cykeln röd, tack och lov manligt röd.

 

Mina iPhonelurar på tork


Jag har köpt lurar till mina mp3-spelare, Walkmanmobiltelefoner och nu till min iPhone, jag borde ha en ansenlig hög, så är inte fallet, en del har gått sönder, andra har jag kastat, en del har jag gett bort.

Dessa lurarna kommer jag att använda tills de går sönder, de är grymt bra och sköna, inte speciellt snygga att ha till annat än att springa med.

 

Imorgon blir det gym.

 

Snart midsommar på riktigt! Ska firas i djupaste skogenb i trevligt sällskap!

 

Ha det gott!

Boxsäck

Kategori: Allmänt

Igår var vi runt på rean på stora köpcentrumet och i förgår i stadens centrum för rean där.

Jag hittade lite, frugan hittade mer. Bland annat en snygg klänning till midsommar, nu hoppas vi på bra väder på midsommar så man kan njuta av sommar och värmen

 

Yngsta grabben är väldigt bestämd hur det inte ska se ut och det mesta är "nä". Vi hittade lite kul till honom samt att han köpte en boxsäck som han började banka på direkt när vi kom hem.

 

 

Youtube är bra att ha, lättare att visa hur slagserier funkar när ett proffs visar än att jag som är en riktigt amatör som på sin höjd har kört några Les Mills Box pass och sett Rockyfilmerna ska förklara

 

 

Innan på eftermiddagen hade vi tag på oss att hämta äldsta sonen hos en av hans kompisar, som flyttat ut en halvtimmes bilväg, cirka fyra mil rätt in i skogbygden. Sökte vägbeskriving på nätet, en av de många gångerna man undrar varför man inte har en GPS.

Samt att när vi väl kom fram visade det sig att vägbesrkivingen inte stämde så bra, bara att ringa med mobiltelefon eller? Ingen täckning först, intressant, hur löser vi detta nu då?

Sen fick vi tag på dem och fick en intressant vägbeskrivning under tiden som vi körde, vi hittade dit och vi kom hem igen.

Jag tror inte att jag skulle vilja bo så öde och ute på vischan, sonen tycket att det var mysigt och fint men ville inte riktigt ha en cykelväg på en halvtimme till tåget för att ta sig med tåg tjugo minuter till stan.

 

Idag blev det vilodag, för mycket träning på för kort tid, kände att jag behövde vila idag. Har idag lite träningsvärk eller som en inspirerande  kompis på Funbeat.se uttryckte det:  "Pain is weakness leaving the body"

 

Imorgon tar vi nya tag: Tempolöpning femton minuterspass

 

Lets go!

Cross fit och Water Combat

Kategori: Allmänt

Idag hade jag och frugan bestämt att sova tills vi vakna och ta ett pass efter vad som fanns på schemat, vi är inga sjusovare längre så vi räknade att ta ett pass runt tio-elva

 

Frugan tyckte att Indoor Walking var ett bra sätt att köra hårt och jag vill som vanligt prova på nåt nytt; Cross Fit har jag aldrig provat innan. Så det fick det bli för mig

 

Men först fick det bli långfrukost, cykla iväg och köpte nybakade bullar och svenska jordgubbar, bullarna med ägg till frukost, med egenpressad apelsinjuice och tea

 

 

Jordgubbarna med yoghurt, vattenmelon och kaffe till lunch. Tog en banan direkt efter träningen och ett glas Dark O´boy med minimjölk innan duschen

 

 

 

 

Passet var grymt roligt, det kan jag gärna köra massor med flera gånger! Lite som en lagsport, saknat lite känslan av lagsport sen jag slutade med vattenpolo, ett av mina mindre seriösa karriärer, men ändå. Lagsport är ändå annorlunda än att träna själv!

 

Min tonåriga son satt och tittade på det digra schemat över gymmets pass och frågade vad en del av grejorna var för någonting. Han har själv tränat lite Spinning, Body Combat osv. Frågan kom när han hittade Water Combat; vi enades om att det skulle vara hur kul som helst att komma dit med Jättestora vattenpistoler/gevär och vilja vara med på Vattenkrig. En vettig träningsform tyckte tonårsgrabben!
Idag var det lite av Watersports över Cross Fit'en, det började regna en bit in i passet och sen höll regn i sig, bara att jobba hårdare och hålla sig varm

 

Ha det gott! Imorgon är en ny vecka, den börjar med tempolöpning innan frukost!

 

 

Military Training blev Body Attack

Kategori: Allmänt

Det blev inte vad jag tänkt mig, men det blev bra ändå. Jag hade bokat Military Training och trodde att jag kom i tid, vilket jag inte gjorde, såg en glad skara kuta iväg. "Du kan ju springa ifatt dem." Tyckte hon i receptionen. Hmmm, inte min direkt första tanke när jag såg dem försvinna iväg i ett snabbare tempo än det jag skulle lyckas uppbåda. Det var bara att gå in och boka om, det blev ett pass Body Attack, det var roligt! Svetten stod som ett moln runt mig och det var fullt ös.

 

 

Var på svärmor äldreboende och firade midsommar igår, det var nypotatis, sill, jordgubbar med grädde, kaffe med jordgubbstårta och givitvis dragspelsmusik. Ett imponerande instrument, även om det inte är min Cup of Tea

 

 

efter det fanns det inga ursäkter, det fick bli en löptur. Sex km, jag fattar inte att det ska krävas att man håller igång löpningen, tycker att det blir tungt bara efter en veckas uppehåll.

 

Hittade underbara mogna meloner igår, funkar utmärkt som förrätt och tilltugg på lunchen.

Det fick bli svenska jordgubbar till fikat idag, de var så försvinnande goda att de fastnade inte på bild. Köpte dem i centrum, var nere och letade reafynd, vi hittade en del kul

 

Snart dags att grilla, fattar inte hur jag ska vässa formen

 

Ha en skön sommarkväll!

Cykling och Body Pump

Kategori: Allmänt

Andra gången jag cyklar cirka 4 km för att träna och sen cykla hem igen, idag var det lite osäkert väder, men det funkade. Skönt att bara softa hem på min hoj, det är rätt avkopplande. Jag är ingen bilperson, har aldrig suktat efter några häftiga bilar.

 

 

Cyklar tilltalar mig bättre, men inte som racer utan mer som fordon mellan olika punkter.

 

 

Jag har fått en sommarjobbare på halsen, nittion år och har precis tagit studenten, han är lätt förvirrad och gör mig lätt nervös ibland. Men han är kul och inspirerande, en skön snubbe

 

 

 

Han försökter imponera på mig med sitt ätande, han vill gå upp i vikt för att bli mer krallig, han påstår sig äta massor. Tyvärr är det nog så att mina yngre söner kan skyffla in större portioner än vad han gör.

 

 

tal om att äta, jag och min äldsta sonen har haft namnsdag idag; på jobb fick jag tårta för att en leverantör skulle gå i pension och äldsta sonen tyckte att det var läge att fira med rabarberpaj, på hemmaodlade rabarber med vaniljglass, den var försvinnande god!

 

Inte konstigt att man har inte går ner i vikt, även om jag körde tufft på dagens på Body Pump-pass på det Stora Gymmet, grymt bra pass. En bra instruktör!

 

HA en skön kväll! I morgon blir det löpning, distans 40 minuter

 

Ett trädgårdsliv?

Kategori: Allmänt

Hmm, känner att jag softar mest i min trädgård.

Luket och ogräset växer, det är skönast att sätta i en av de sköna stolarna och bara chilla med en bok eller bara sitta och snacka

 

 

Idag dök min mamma och min äldsta syster upp på besök, vi satt och fikade en bra stund och frugan hann hem från jobb. Vi satt en stund i den begynnande sommarvärmen och snackade

Egentligen skulle jag klippt gräset, kantklippt och plockat ogräs, men det blev en skön promenad med frugan istället. Får göra det i morgon eftermiddag istället..

 

 

Egentligen hade jag tänkt ett pass idag, men verkligen dök upp och jag fick ändra mina planer. Igår körde jag ett gympass på stans största gym, gott om folk men stället slukar en del

 

 

Jag hade en underbar upplevelse, jag glömde min smartphone på jobb och fick klara mig utan den hela kvällen, inga bilder från det häftiga gymmet, inga coola bilder på mina snygga grabbar eller några vackra bilder på min snygga fru från resturangen där vi firade grabbarnas skolavslutning.

 

Grabbarna tjabba med varandra som vanligt, en kommentar jag hade mixade känslor inför var den yngsta grabben till mig och sin storebror:

"Pappa, du är den pappan man alltid önskat sig & du är storebroren man aldrig önskat sig.."

 

Ha en skön dag!

 

 

 

 

Utomhusfika och Inndoor Walking

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN! Dök solen upp och vi kunde sitta ute och fika!

Livet är gott när man njuter i skuggan med sin bok och en kopp kaffe

 

Idag var jag och frugan på ett av stans nyaste och största gym, vi provade Inn Walking med Activio, pulsband med Varvräknare av pulsen och procent som display på väggen. Jag tappade mitt band och mätare, frugans visade tokhög puls direkt, det var nog nybörjarfel. Vi var supertrötta bägge bägge två och efter dusch så blev det utemiddag, på uteplatsen.

 

Bild från en Polares fika i Grekland


Imorgon tisdag slutar skolan för våra grabbar och sommarlovet tar vid, vi hoppas på sommarväder och sol

 

Samt att imorgon tänkte jag cykla direkt från jobb och styrketräna på samma gym som vi träna på idag samt att vi ska ut och fira på kvällen att ännu ett läsår är bakom oss, utan större katastrofer(?)

 

Nu Bestämmer vi att det är sommar och solen är här för att stanna!

 

 

 

Sexpack och beachhandboll

Kategori: Allmänt

Söndag och jag är lätt bakis efter ha druckit lite rött vin tillsammans med lite goda ostar, tycker inte att jag förtjänade det, men tydligen.

 

Yngsta sonen spelade Beachhandboll idag, det var en tidig historia, jag tog att städa hela huset istället för att följa med på morgon och förmiddagen

 

 

 

 

Regn och rusk är inte kul, trist, hade det varit fint väder hade det varit gott att stå nere på stranden och kolla på, ta sig ett dopp när det blev för varmt

 

 

Det var kul att se den matchen som jag såg!

 

 

Sexpack, här skulle det varit men bild på mitt sexpack, men det har jag gömt under lite skyddande hull.. Jag är för glad för god mat och fikor för att de ska var ett framträdande sexpack.

 

 

för att få ett synligt väl definerat sexpack så måste man först och främst ha musklerna

 

Som är de tvära magsmusklerna som man tränar genom till exempel Plankan, omvända armhävningar

 

De sneda magsmusklerna som kräver att man kör vridningar av olika slag, sidoplankan, sidoböjningar

 

Samt de själva sexpacket, de raka magmusklerna som kommer av situpsvarianter, de inte lika användbara som de andra två, överdrivet tränade av dem kan ge dålig hållning..

 

 

Hullet; ska man minska bukfettet måste man minska hela kroppens fettdepåer, man kan inte punktbränna! Så mindre kcal in än vad man gör av med. Att rasa i vikt är ingen god idé heller! Max ½kg i veckan, annars riskerar man att bränna muskler istället. Snabbast att dra ner in på kcal är att dra ner på VIT!Socker, byt ut läsk, saft och juicer mot vatten under dagen. Byt ut vitt bröd mot grovare alternativ eller knäckebröd. Eller tänk om helt. Kex, digestive, kakor bör bytas ut mot nötter, frukt och bär. Lunch och middag, använd dig av tallriksmodellen; en tredjedel proteiner en tredjedel fiberrika kolhydrater och en halva grönsaker

Mättande grönsaker är bättre, morötter, tomater, böner m m, än sallad.

 

 

 

Lycka till och börja i tid samt planera väl!

 

Yogagurun Maria

Kategori: Allmänt

det gym som jag betalar för årskort finns det en fantastisk Yogaguru, Maria. Hon har kört igenom de Sju Yoga Chakrana återigen idag, grymt skönt och givande.

 

 

Känner sig så tajt efteråt, även om jag borde starta om min process att gå ner i vikt, lättare att lägga på sig än att bli av med dem

 

 

Sen stack vi ner på stan för att reashoppa, men vissa herrar vill inte vara med på bidl och de hittade inte så mycket på rean heller, så de får väl gå nakna på sin avslutning

 

Min yngste son, tolv år, började snacka om att en del av hans polare är ute efter sexpacket, så imorgon ska jag skriva lite om mina idéer om kost, tillägnat honom och hans tokiga kompisar. Så de inte gör nåt dumt!

 

Imorgon är det vila, nästa vecka ska vi köra på stans största gym, snart dags att tulla på rödvinet, Tull Tull

 

 

 

Grymt Gym?

Kategori: Allmänt

Jag vet inte om jag inte passade in i deras affärsidé, eller om de tyckte att jag var en dryg dj*v*el!? Men jag tyckte att de som jobbade i reception var direkt otrevliga

 

 

Ett drygt bemötande är inte vad jag tycker att jag ska få som presumtiv kund, dessutom borde de se efter sina städrutiner ordentligt, ett så pass nytt gym ska inte ha rejäla dammråttor och använda kalsonger på klädskåpen

 

Instruktören som jag haft var en klippa och lokalerna snygga och välplanerade samt annars väldigt fräscha

 

 

Måste möta frugan och grabbarna i både Squash & Paddel!

 

Ha en skön helg! i morgonbitti blir det skön Power Yoga!

Spinning som Space Cadet

Kategori: Allmänt

Eller hur ett fyrtiofem minuters pass blev trettiofem istället?!

Nya cyklar och ett nytt sätt att ändra sadel, styr med mera, här satt sadeln ordentligt fast! Salen hade en vacker utsikt med en vy över lite natur, saknade speglar; lättare att veta om man står rätt om det finns speglar

 

 

Jag bokade ett Spinning 45 min på nätet på en timme innan passet skulle vara, när jag kom dit fick jag inte ut biljetten, fick ett felmedelande istället. Spinning instruktören var en sann klippa, som de flesta instruktörer man har haft. Hon insåg nog också kvaliten på gruppen, förra torsdagen hade hon kört ett tio minuters pass, sen hade den enda närvarande inte pallat längre. Så hon körde ett baspass på trettiofem istället för fyrtiofem minuter för de sju åtta närvarande

 

 

Klagar inte, det gav mig utrymme att ösa på som f*n, det fanns en svettpöl nedanför min cykel och mjölksyran i benen skojade man inte bort, undrar om de andra uppskattade mina glada tillrop?! Jag tänkte innan passet "Idag ska jag vara tyst!" men det kommer numera av sig själv.

 

Tack Louise(?) (Jag är dålig på namn!) för ett bra pass!

 

Träffade en gammal bekant där, min mellersta systers kompis Annika, hon pratade sig varm om stället, men såg inte speciellt svettig ut, men rasande grann, som vanligt

 

 

Så det blev inget kutat idag, det blev spinning. Men det blir lika bra det, cardio är vad som gäller idag!

Imorgon ska jag köra gym & styrketräning

 

Ha en skön dag!

 

Fly nationaldagen?

Kategori: Allmänt

Knappast!

Helsingborg stads handlare bestämde sig för att, efter mycket skriverier i stans tidning om centrumens död, att hålla öppet idag på Sveriges Nationaldag. Egentligen har jag ingen känsla för nationaldag, en nation som fram till 2003 hade detta datum som Svenska Flaggans Dag, jag ser min starkaste tradition Midsommar, Rör inte min midsommarmat och snaps!

passade vi på att dra över sundet istället, till Helsingör, vi och ett antal tusen till, smockat med folk på båten.

 

 

En skön tur över till grannbyn, köpte lite nyttiga Wienerbröd och hittade en viktig uppfinning; en Bag In Box med ena halvan vitt och andra halvan Rosé, hur har man överlevt innan?

 

 

Vilodag idag, det enda som behöver fixas är att gräsmattan har fått växa sig vild

Imorgon blir det löpning; fyrtio minuters distans. Mycket onyttigheter denna veckan som behöver brännas..

 

Så länge: Grilla Lugnt!

 

Space age, splirrans nytt gym

Kategori: Allmänt

Maskiner, blanka och fina, bygget fortgår. Ändlösa rader av blanka maskiner.

 

 

Jag tycker det är konstigt när man kommer till ett nytt gym, i en ny lokal och man får lite så där ljumt mottagande.

Jag är ingen prins eller kung, jag är bara en presumtiv kund. Lite trevlig hade hon kunnat vara.

 

 

Det var fint och fräscht, tyvärr inte riktigt min Cup of Tea, svårt att träna med fria vikter, hantlar och skivstänger. Krävs ju lite utrymme.

Gillar att plåga mig själv med olika typer av marklyft, vanliga och sumo, samt att jag kör knäböjningar stång fram och power clean (stöt utan pressmomentet)

 

Har samma uppdelning som tidigare på min styrketräning:

Rygg, baksida axlar, biceps

Bröst, axlar, triceps

Ben, mage

Detta rullar jag på två dagar i veckan eftersom jag springer två gånger i veckan

Så jag hinner inte med hela kroppen på en vecka

 

Fånga dagen!

Åttiotalet tillbaka? Otrendigt på gym

Kategori: Allmänt

Efter ha satsat all min energi på att slutföra träning inför Göteborgsvarvet, efter en höst, vinter och vår full med förkylningar och bihåleinflammationer, så var det dags att trappa upp träningen från två till tre löp-pass i veckan till först en veckas vila efter Göteborgsvarvet, 02:21:27 mot förra årets 2.15.21.

 

Sen var det att dra igång egen, två löptillfällen, två gympass och ett yogapass. Rullande på tre pass löpning; kortintervaller, långintervaller och distanser.

 

Idag var det blev det kortintervaller; 5x2 minuter <2minuter vila>, jag lyssnar på kroppen, inte ta ut mig 120 %, det räcker med 100 %.

 

 

 

 

Förra veckan var jag på det gym som jag började träna på under åttiotalet, tiden har stått stilla. Samma ägare, trender har kommit och gått, men maskiner, vikter, skivstänger och hantlar är pålitligt de samma.

 

 

 

Den trenden som jag själv har hackat på, funktionell träning funkade alldeles utmärkt att träna där. Det kom fram en yngre snubbe och började snacka med mig om funktionell träning efter ha prisat mina utfall. Skönt ställe, denna vecka ska jag prova ett helt nybyggt gym med paddelbanor och pass...

 

Nu kör vi så det ryker! <3