GI-Familjemüsli
Kategori: Allmänt
Jag har snott ett recept från "GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar" av Ulrika Davidsson.
Sen har jag gjort om det så det ska pass vår smak.
Lena älskar den:
Familjemüsli –500g
Original receptet:
200g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter
6dl Dinkelflingor
6dl havreflingor
2dl solroskärnor & / eller pumpafrön
1dl kokosflingor
1dl hela linfrö
3dl vatten
5msk neutral olja
3msk honung
2dl russin
Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrö och rör om.
Blanda i vatten, olja och honung och häll i bunken.
Rör om ordentligt.
Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.
Låt kallna och blanda sen ner russinen.
Förvaras i burk med lock.
Håkans ändrade familjemüslirecept:
250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter
6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på
6dl havreflingor
2dl solroskärnor & / eller pumpafrön
2dl kokosflingor
1dl hela linfrö
1dl krossade linfrö
3dl vatten
5msk rapsolja
Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och rör om.
Blanda i vatten samt olja och häll i bunken.
Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare.
Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.
Låt kallna.
Häll på linfröna.
Förvaras i burk med lock.
Serveras med honung och russin.
Lycka till