traningslagret

Het som chili

Kategori: Allmänt

Het som chili! På kanelen och lite ingefära på det.
Kanel skrev jag om häromdagen:
 
Klassiska julkrydda som är värd att användas året om. Kanel har en förmåga att ge ett sötare intryck, utan att du behöver använda socker. Kryddan kan också användas för viktkontroll tack vare sin förmåga att stabilisera blodsockret. När du äter kanel reduceras mängden fettbildande insulin efter måltiden, du blir mätt längre och kroppen lagrar inte lika mycket fett. Lysande, jag har det i kaffet och strör på yoghurten
 
Chili Capsaicin är namnet på det ämne som ger chilifrukten dess hetta. Ämnet ökar förbränningen och verkar aptitdämpande. En chilikryddad måltid höjer förbränningen upp till tre timmar efter sista tuggan.
Köpte Tabsco Habanero, den starkaste varianten, en jobbekompis, Palle med Muggen, klagade och tyckte jag var lite mesig när jag satt i matsalen & ojade mig, sen bjöd jag honom på den, han kom med röda läppar som han hade tagit läppstift på dem: " Den var het!" Log han.
 
Palle skojar till det med tejpen
 

En tesked ingefära i frukostjuicen gör att du förbränner 43 fler kalorier efter måltiden, det visare en studie. Jag har ingefära i maten och i min sallad.
 
Kanelkaffe och en lur på maten, Magnus är en när han springer, en grymt snabb kille!
 
 

Ny vecka och nya utmanningar: Springa måndag, onsdag och fredag; tempo, intervall och distans.
Tisdag och torsdag; styrketräning samt lördag yoga. Det är planen
Nästa vecka igen ska jag ha kommit så långt att jag ska köra igång 5/3/1 systemet
 
Så länge! ha en skön söndagkväll!
 
 
 
 

LCHF Kex

Kategori: Allmänt

Denna veckan har gått utmärkt! NOT!
Kände mig förkyld i onsdag, ont i halsen. Med tanke på hur mycket jag har varit sjuk så stanna jag kvar i sängen istället. Ska INTE träna när man har ont i halsen! Var på jobb i vanlig ordning.
På torsdagen var jag på kurs innan jobb och sen jobbade jag som vanlig till tio.
Fredagen hade jag bestämt mig så då blev det ut och springa. Sprang planenligt lite längre än sist.
 
LCHF-Kex
 
Denna veckan har innehållet en del rejäla fällor! I torsdags så hade vi en liten minneshögtid för en jobbekompis som dog för ett år sedan på dagen, han skulle dessutom ha fyllt 59-år för en dryg vecka sedan.
Vi hade en tyst minut och hade beställt två giganiska smörgåstårtor som vi mumsade i oss.
På fredagen så slutade en inhyrd kille och den sista sommarkillen, snubben bjöd på pizza och sommarkillen på kladdkaka..
 
 
Så förra lördagens 93,1 kg blev denna veckas 93,7 kg! Så tillbaka till ritbordet, gör om, gör rätt!
 
Vi hade dessutom ost, kex, vindruvor och rödvin till dessert igår. Men underbara frugan hade bakat LCHF-kex:
 
2dl majsmjöl
2dl solrosfrön
½dl linfrön
½dl sesamfrön
½dl olja
2dl kokande vatten
en nypa salt (visst hatar man såna mått!)
 
Blanda ordentligt och bered ut tunnt på ett bakplåtsbekädd bakplåt och låt stå i mitten av ugnen i cirka en timme på 150-175grd C
 
De blev grymt goda! 
 
Ha en skön helg!
 

På Kanelen och 5 3 1

Kategori: Allmänt

Idag blev det ett styrkepass på gymmet, har en del idéer om att lägga om min styrketräning; fick en ebok av en jobbekompis om Jim Wendlers 5/3/1-system. Ska läsa igenom det och prova. Jobbekompisen har gjort rätt bra ökningar.
 
En bild från sommarn som gick
 
 
Kanel är en urgammal krydda som har använts av olika kulturer i tusentals år: Egyptierna använde det för balsamering och som konserveringsmedel i livsmedel, Romarna använde det vid behandling av inflammation och hosta, kineserna använde det för feber och matsmältningsproblem.
 Det har inte bara en lukt och smak som passar både dryck och mat, kanel har också många  positiva hälsoeffekter.

Reglerar blodsockret
Kanel tycks också verka förebyggande mot diabetes. Det har påvisats kunna förebygga insulinresistens i djurförsök. 

Sänker kolesterol

Anti-bakteriella egenskaper

Bättre hjärnfunktion
 
Så fram med kanelen och krydda! 

Chokladkoppar och vila

Kategori: Allmänt

Helgen gick snabbt och det blev ingen träning, behövde nog vila istället. Var hur trött som helst, var på fest på lördagen, jag var tvungen att ta en lur på sofflocket innan.
 
Yogan var inställd på lördagen, det blev shopping till vackra frugan eftersom hon har gått ner till sitt första mål! Grattis!
 
Men redan på fredagen hade jag börjat festa till det lite: Jamie Olivers Chokladkoppar:
 
 
Jag brukar göra sex portioner av dem, de är väldigt mäktiga!
 
3 dl kaffegrädde
200 g blockchoklad av hög kvalitet, typ 70% kakao
2 stora äggulor
2 stora äggvitor
1-2 msk fin konjak, går att skippa
20 g smör
 
Värm kaffegrädden i en tjockbottnad kastrull till den nästan kokar. Ta bort från värmen och låt den stå i cirka en minut innan du lägger i chokladen. Rör tills den har smält och att den är slät. När chokladen har smält vispar du i äggulorna och konjak till det är slätt. Låt svalna lite innan du rör i smöret och rör till det blir slätt. Hårdvispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Häll över i koppar.
 
OM! du rör i smöret innan chokladen har svalnat tillräckligt kan smeten skära sig. Låt svalna och häll i lite kallmjölk så fixar det sig! (Har aldrig hänt mig!)
 
 
 
Är det nyttiga saker då? Chokladkoppar? Tja... i lagom mängde borde det vara ok, choklad är nyttigt så tillvida innehåller katechiner som sänker blodfetter och motverkar åderförkalkning. Innehåller välsmakande ämne som som befriar från stress, ger smärtslindring hos kvinnor genom frisättning av opiater.
Ska ätas med måtta, högt energinnehåll! Bör ätas med hög kakaohalt (>70%)
 
 
Idag vägde jag in på 94,1 kg, i lördags på låga 93,1 kg, skyller på festen i lördags.
Blev ett tempopass på 2x8 minuter 5 minuters joggvila
Imorgon & på torsdag blir det gym.
Onsdag korta intervaller samt fredag distans, ska komma upp till en timmes pass snart
 
Ha en skön dag!
 

Strängare

Kategori: Allmänt

Igår och idag roade jag och Rockgrabben att stränga om hans elgitarr och hans akustiska gitarr, alltid kul när det uppskattas! Han spelade extra mycket idag och igår kväll, vilket blir en del. Rockgrabben spelar så att Gympakillen blir tokig.
 
Rätt intressant för en man som mig som är helt olärbar när det gäller att lära sig att spela instrument, jag har däremot lärt mig att stränga om gitarrer och att putsa upp dem. Kul att lära sig nya saker
Försöker lära mig minst en sak varje dag.
 
 
På tal om Gympakillen så sprang han sin Skoljogg på23:15 minuter på 5 km, det tyckte jag i alla fall var grymt för en kille som inte springer speciellt långa sträckor. Dessutom har han precis köpt barfotaskor för att springa i. 
 
Både jag och frugan var sprang i kväll, trotsade höstvädret, skönt att springa, skönare att komma in samt hoppa in i duschen.
 
Fick ett Sms från gymmet precis innan jag skulle ut; "Yogan i morgon inställd!" Bara att inse att jag ville skjuta på springandet, men gjort är gjort.
 
Imorgon får det bli styrketräning istället!
 
Så ha det gott i höstmörkret så länge!
 
 
 
 

Intervall och lärdom

Kategori: Allmänt

Idag var det tufft på jobb, ingeting gick som jag ville och inget gick som jag tänkt mig. 
Stack direkt till Coop och köpte sill till middagen, äter färsk alldelse för sällan! Det blir frysta fisk, inlagt eller gravat.
 
Snott bild från Rockgrabben
 
Så det stek sill med potatismos, allt hemmalagat och fortfarande tallriksmodellen!
 
Innan dess blev det ett intervallpass på 8x2 minuter <2minuter> joggpauser, hade turen att det regnade ordentligt precis när jag skulle iväg vid halvfem, så jag softa i soffan med Gympakillen en stund, tills han tyckte; "Pappa, bara så du vet har det slutat regna..." Jag fattade piken och samlade mig och stack ut.
 
Bild från Smögen
 

Numera är skolan mer allvar, plötsligt får man hjälpa till med skol-läxorna, plötsligt får man lära sig en massa nytt. Saker man kanske borde kunna?
 
Nu ska det strängas gitarrer, det är kul
 
Idag vägde jag in mig på 94,1 kg, vägde 94,0 kg i lördags, vägde 97,7kg när vi började, frugan har bestämt en vikt som om hon har den ska hon köpa nåt nytt snyggt att ha på sig på festen på lördag, jag håller tummarna för henne!
 
Imorgon ska det springas distans, ha det gott så länge!

Ung styrketräning & söt som honung

Kategori: Allmänt

Oj vad det blev mycket snack när jag tyckte att min tolvåriga son borde avstå från styrketräning!
Jag vill bara klargöra en del saker först!
Själv började jag träna alldeles för hårt och tungt när jag var tretton, fjorton år, när jag började sjuan.
Vi var ett par killar som hade Arnold som idol och så Pump Iron massor av gången och tränade sedan som tokar. Idag är vi tyvärr rörande överens att man skulle tagit det lite lugnt ett litet tag och kört mer teknik och kroppen som vikt. Idag har vi skador som vi kunde ha undvikit och leder som kunde ha mått bättre
 
Vem är längst, Farmor eller Gympagrabben?
 

En annan sak är att den tolvåriga Gympakillen kör fem pass truppgymnastik med gympastyrketräning som avslutning, cirka tio timmar i veckan samt en & halv timmes handboll med motionspass innan. Dessutom har han en bra skolgympa två gånger i veckan. Så han får absolut tränings så det räcker och blir över. 
 
Träning bryter ner och vila bygger upp, Gympakillen skulle inte hinna gymstyrketräna.
 
Så att minska framtid skaderisk och få honom att vila lite så säger jag; "Vänta tills du fyllt femton!"
 
 
 
Idag har vi haft en diskussion om söt som honung och sötat med socker; honung har en massa som inte socker har, fytosubstanser, vitaminer och är gynnsam för bakteriefloran i tarmen, honung har naturliga antiseptiska och lugnande egenskaper. Lagom är bäst! Så dränk inte frukosten i honung för det.
 
 
Efter jobb hängde jag med Rockgrabben till hans elgitarrlektioner för att vi skulle vidare till gitarraffären för att bunkra strängar till honom. Dessutom skulle han känna in sig på lite olika elgitarrmodeller som han suktar efter. Nästa köp blir nog en Fender Stratocaster(?) kanske en ny förstärkare, stackars grannar...
 
 
Vilodag idag, i morgon blir det intervaller och fredag blir det distans. Frugan fortsätter att tappa, jag har inte vågat väga mig. Dessutom har hon grym träningsvärk efter sitt grymma intervallpass, nåt att leva upp till i morgon för min del
 
 
Ha det gott! Tack för all feed back!

Marklyft och kvinnlig list

Kategori: Allmänt

Det är mycket snack om styrketräning här hemma, gympakillen vill träna styrka för att bli en biff, enligt honom själv. Jag säger blankt nej! Teknik OK, men inte med tyngder, han är Tolv! Han blir ingen biff hur mycket han än tränar.

På gymmet idag var det två unga killar, en nybörjare och en som var där för första gången, nybörjaren skulle visa han som var där för första gången hur man kör marklyft. Jag sa ingenting, jag jobbar inte där, jag vill inte skämma ut någon som en Besserwisser samt det finns PT där som har det jobbet! Eller bra instruktioner på nätet.

 

På tal om gymmet så packa jag väskan igår för att träna direkt efter jobb, när jag cyklade till jobb så kom jag på att jag glömt stoppa ner skor, så det blev skateskor, städade uteskor, som blev gym skor idag. Därav denna färg-glada kombination. Jag tänkte skippa strumporna för att se riktigt hipp ut, men Näää. 

 


saknar sommarn, länge leve hösten!
 


Jag har en del rena nätpolare, en tycker att jag måste passa mig så inte frugan vinner över mig i viktnedgången; hon leder bra! Men jag känner ingen direkt stress av det, är verkligen ingen tävlingsmänniska. Jag tävlar mot mig själv, min disciplin på mat är OK, träning väldigt bra och jag har slutat okynnes baka och sen äta upp en massa godsaker som chokladkoppar, chochlate chip cookies eller kladdkakor som jag experimenterade en del med innan. Bara det har gjort mig och frugan smalare samt att Rockgrabben tycker att jag är tråkig.

 

Jag gläder mig hellre åt min underbara frus framsteg.

 

Imorgon har Rockgrabben studiedag, då ska vi ner på stan och kolla lite, bara han och jag.

 

På torsdag blir det att kuta intervaller 8x2 minuter

 

Så länge, lev gott!

 

Vem är snabbast?

Kategori: Allmänt

Jag fick frågan idag av en av mina WF-polare som också springer; "Vem är snabbast av dig och din fru?" Jag är snabbast, ännu, men frugan har tränat längre men haft en del pauser. Hon är bättre på att tappa vikt! Jag är en besvikelse, jag har inte samma disciplin när det gäller maten. 
 
Moi efter ett skönt pass i solen

 
Jag hade gått ner till lördagen, men lite maräng, glass och chokladsås samt en god surdegsmacka med majonäs, ost och marmelad så hade jag gått upp mitt halva kg. Disciplin när det gäller träning, kanske inte lika vass när det gäller maten! Nu börjar vi där vi står igen!
 
 
 
Rockgrabben äger på plan
 
 
Idag körde snyggaste frugan grymma intervaller, bara att försöka leva upp till det! Så det blev det Tempo; 2x8 minuter, 5 minuters joggvila.Imorgon blir det gymmet direkt efter jobb; Rygg, baksida axlar och biceps. Bara att köra så det ryker!
 
 
Jag har inte fått fler kansiga idéer om maten, ännu! Nu blir det bara vatten istället för frugan goda surdegsbröd som nattmackor.
 
Ha det gott! Tjoff tjoff!
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Som sagt var så fick jag lust i helgen! Marängsviss blev kanongod och det blir inte att man äter speciellt mycket, det blev glass över, det blev massor av maränger över och det finns lite chokladsås över. Vi tog inte det lilla extra som blev över till fika på söndagen.
Vilket är det farliga, rester av goda desserter och tårtor är verkligen döden för dieter. Frys in, ge bort eller vad som, men ät inte resterna i dagar!
 
Sommarn som gick var väderblandad, regn & rusk
 
 
 
Imorgon måndag ska jag väga in mig, vägde nittiofyra kg på lördag morgon, sanningens ögonblick i morgonbitti
 
Strålande solsken
 
 

Planen är lagd för veckan; långa intervaller i morgon måndag, korta intervaller på onsdag, distans på fredag och power yoga på lördag. Ska köra hemmayoga efter varje pass. Hinner jag ska jag lägga in ett styrketräningspass.
 
Ha det gott så länge så kör vi så det ryker!

Marängsviss och yoga

Kategori: Allmänt

Förlåt ännu en gång!
Dels för att jag drar er i sockerfördärvet samt att jag har gått ner medan jag frestar er med godsaker.
Jag måste tyvärr dessutom rätta recpetet på Marängerna
 
White Line
 
Missade en del information igår, receptet om maränger var ofullständigt:
 

Maränger:
ca 35st
3 äggvitor (1dl)
2dl socker (använde råsocker)
1 krm  ättiksprit
Grädddningstid 45min

Sätt på ugnen på 100-125 grd C. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1dl av sockret till ett hårt skum. Vänd försiktig ner resten av sockret. Lägg smeten i klickar på den bakplåtstäckta plåten.

Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de blir lätta och släpper.

 


Glass-smet


Körde ett distanspass igår efter jobb, det var skönt även om det blåste och småregnade, blev lite längre än sist men inte riktigt lika långt som jag tänkt mig från början. Nöjd ändå!

Imorse var det dags för ett skönt yogapass innan frukost, aldrig fel att starta dagen så.

 

Vi tog en runda ner på stan och gick på Bondens Marknad, kul att titta, provsmaka och handla lite kul saker, köpte lite god ost som vi hade till mellis.


Rödluvan delade ut flyers

 

Imorgon ska jag bara softa, Gott! Ha en sköön helg!

Maränger

Kategori: Allmänt

Ledsen!
Ber om ursäkt innan!
Jag gick på jobb igår och drömde mig bort. Eftersom jag inte har gjort dem än så får jag kompensera med en frukostbild:
 
Så här kommer receptet på en hemmagjord kaloribomb, Glassmarängsvisch med chokladsås:
 
Maränger:

ca 35st

3 äggvitor (1dl)

2dl socker (använde råsocker)

några droppar ättiksprit

Grädddningstid 45min



Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1dl av sockret till ett hårt skum. Vänd försiktig ner resten av sockret. Lägg smeten i klickar på den bakplåtstäckta plåten.

Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de blir lätta och släpper.



Vaniljglass:

2 ägg

1 1/4 dl råsocker

2½ dl mjölk

2dl vispgrädde

1 vaniljstång



Skåra upp vanilj och lägg den i mjölken. Låt mjölken sjuda och skrapa ur stången.

Vispa ägg och socker pösigt samt vispa i mjölken. Vispa och sjud i kastrullen till den tjocknar, får EJ kokas!

Låt svalna och ta sedan bort vaniljstången. Rör i grädden.

Kör i glassmaskinen tills den blir glasshård, 25-45 minuter. Tips låt smeten stå i kylen över natten och gör glassen innan den ska servaras.



"Frasses" chokladsås:

1 dl grädde

50 g smör

3 msk kakao

En dryg dl råsocker. I originalreceptet är det florsocker.

Koka ihop och servera "varm"



Bon Apetit!



Kräver lite Cardio för att bränna men man ska inte för mycket....
 
 

Nya vanor

Kategori: Allmänt

Blanda gamla bra vanor med nya goda vanor får jag en ganska hyfsad mix.
Jag hörde en dålig konversation, en ung kvinna till en annan ung kvinna: "Du ser ut som du har tappat vikt?"
"Ja, jag äter inte när jag jobbar." Jag bara häppnade.
Första kvinnan: "Hur långa pass blir det då, jobbar du inte åtta timmar?"
"Jo" fick hon till svar. Den ickeätande kvinnans make inflickade med en viss ironi:
"Mmmm, kallas för svält och godisdieten."
 
Fika i trädgården efter ett träningspass på gymmet
 

Inget smart drag att hoppa över maten, visst blir man smal, för stunden, men man sätter kroppen på svält. Vilket gör att man sänker sin förbränning, man bränner muskler, man ökar risken för diabetes typ II och en massa annat smått och gott. Bara att hoppa över frukosten är ren idioti! Dagens viktigaste mål. Fyller på alla depå, fyller hjärnan med energi så den funkar som den ska. En tom kropp är en dåligt fungerande hjärna!
 
Trötta och tröga medarbetare kan inte vara en direkt effektiv lösning?
 
Softar i trädgården innan lunch och jobb
 
Var rädda om kroppen och själen, tyvärr får man bara ett liv och en kropp i det verkliga livet, inte flera som i den digitala världen.
 
Nästa vecka ska Gympakillen ha studiedag, se om vi kan sticka till Halmstad och Sannarpsbadet då? Hade varit gott! Har lovat mig själv att inte vara en sån fegis att inte våga hoppa från tre meters tornet där.
 
Idag blev det gym, ben och mage, grymt gott pass!
 
Ha det så gott så länge!
 
 

Gamla Vanor

Kategori: Allmänt

Man hamnar snabbt i gamla vanor igen, man blir mat-girig, "det är inte så mycket kvar, jag tar resten". "Lite mer pasta/ris/potatis... borde få plats". Och där rök nedgången, den har inte blivit en direkt uppgång heller, men målet är att GÅ NER i vikt!
 
Börjar känna mig frisk igen, pallar mer träning och ska öka dosen sakta för att inte falla i fällan och bli övertränad eller sjuk. Idag blev det intervaller, 8x2minuters 2minuters vila.
 

Ännu en skön vy från min vackra springrunda
 
Så idag är det att höja medvetenheten, mindre kolhydrater, mindre portioner och äta sakta.
Även om jag är sugen på hemmagjorda marränger, hemmagjord glass och hemmagjord chokladsås, undrar om man bränner lika mycket på att göra alla de sakerna som man äter sedan?
 
 
En stilla undran vad man gör med personer som tillsynens är smarta och intellegenta, men som envisas med att sitta framför skärm till tröttheten är förbi och övertröttheten tar över, för att sedan rasa i säng, vara så trött på morgonen att man inte pallar äta frukost, vilket i sin tur får till följd att det blir jobbigt dagen efter. Livet hade varit så mycket enklare med vettiga vanor. Jag har gjort samma dumheter, men inte hela tiden, slarvade och slarvar med sömnen ibland. Men inte som en vana.
 
Ha en skön höstdag(?) alla!
 
 

Skakad men inte störd

Kategori: Allmänt

Idag körde jag bröst, axlar, triceps och underarmar. Hela jag skakar av trötthet, det var ett tag sedan jag körde det passet. Blir mest löpning just nu. Trivs utomhus och tycker att det är rätt skönt att lufsa omkring
 
 
Jag springer mest i Ramlösaparken som ligger ett stenkast ifrån mig, lagom långt dit, man kan kombinera turerna och det är vackert.
 
Lagom mycket folk med, inte som i Pålsjöskog där det kryllar av andra motionärer och en massa hundar som en del har dålig koll på sin husse och matte.Det känns fel att bli utsedd till dagens rätt.
 
Men lite folk och hundar får det gärna vara, känns på nåt sätt trevligare och mysigare då.
 
Som sagt, skidsemestern är bokad, har kollat in stugan, nära till liften och bastu! Gott! Ska kolla upp i god tid vad som gäller för snåldieselbilar och kyla, förra gången vi var i väg var det så grymt kallt att insprutningen fick flippen totalt.
 
Hade stöveln under sängen men katten vågade inte sig in igen.
 
Ha det gott!

Så går det när man fuskar

Kategori: Allmänt

Ha! jag visste att det skulle ta denna vändningen, självklart! Har man en bra fest med god mat så slinker det ner lite väl mycket mat, det kräver goda drycker.
 
Konstigt att jag är på plus minus noll idag, även om jag låg bra till på lördagsmorgonen
 
Så vadå? Dags att ta tag i sig själv!
 
I morse tidigt vaknade jag av en massa tassande steg, det lät som nån av grabbarna var upp och traskade, när jag reste mig upp och kikade ut över rummet så såg jag skuggan av en katt! Grannen katt hade smitigt in genom vårt öppna sovrumsfönster, ta sig in via terasstaket. Tur att vi sover med stängd dörr så han inte smet ner och skrämde upp vår undulat! Kattskrället fick väldigt brått ut igen och jag stängde till fönstret. Ska sätta en stövel under sängen så jag kan fånga den och göra Mästerkatten i Stövlen med den nästa gång.
 
 
Nu börjar apelsinerna att vara bra att pressa som frukostdryck igen! Gott!
 
Har återigen gjort en ny laddning morgonGIMusli, frugan kommer inte att tycka den är lika god denna gången, jag hade glömt att köpa kokosflingor och tog i kakaon senare. Tja, det är bara att äta, den är god ändå!
Har inte ändrat ordningen som PT-polaren från Funbeat föreslog, nötterna i senare för att spara kvar mer nyttigheter från dem. Ska prova det nästa gång. Däremot har jag börjat köpa ekologisk lättmjölk istället för minimjölk när jag fick tipset om att de var bättre vitaminer, lättare att ta upp, i den. Fettskillnaden är försumbar.
 
Samt att jag fick smaka ekologisk yoghurt från Hjordnära, den var ju grymt mycket krämigare än annan yoghurt med samma fetthalt. Gott!
 
Planen för veckan är att springa tre gånger denna veckan; idag blev det 2x15 minuters tempo, paus,<5>, fem minuter. Onsdag blir det 8x2 minuters <2> två minuters pauser. Samt fredag distans 40-45 minuters. De dagarna jag springer blir det hemmayoga.
Tisdag och torsdag blir det alternativ träning, se vad det blir, målsättningen är styrketräning på gym.
 
Ha en skön dag! Njut och fånga dagen, låt energitjuvarna försvinna!
 
 

Festen

Kategori: Allmänt

Det blev ett tjockasläkten kalas och arton av nittion av de närmaste dök upp. Mamma/mormor/farmor/gammelmormor är överlycklig att hon tycker att vi gör om det när hon fyller åttio, jag med flera tycker att vi gör om det till nästa år!
 
 
Det var fullt ös i trädgården, fyra livade yrväder som togs han av "mammas kusin" gympakillen tolv tillika gympatränare. Hade militärisk pli på dem på studsmattan och lekplatsen. Rockkillen höll en mindre konsert på sitt rum för alla.
 
 
Födelsebarnet blev sjuttiosju, äldst är pappa, sjuttioåtta
 
 
Det blev fantastsikt gott med grillat! Tack vare min underbara frugan och duktiga killar samt schysst hjälp av alla. Bilderna är lånade från systerdottern, utan lov. Ujuj!
 
God mat, trevligt sällskap och hyfsat septemberväder! Lyckad fest!
 
Vila idag, blev lite gott rött vin igår, kanske lite rosé och konjakt med
 
Imorgon blir det tempo, 2x8 <2> samt lite hemmayoga
 
Ha det gott! Nu kör vi så det ryker! Skidresan är beställd!

Fest i helgen

Kategori: Allmänt

Jag och Rockgrabben, äldsta sonen, har gjort Leilas blåbärs cheescake idag.
Imorgon ska vi ha kalas för min mamma som fyllde år för drygt en vecka sedan. Tyvärr kände hon sig inte kry nog för att fira det då, så vi flytta på det.
 
 
Vi road oss medan vi var vi två, frugan på Afterwork och Gympasonen på gympaträning och som tränare. Sammararbetet gick bra, han är duktig och vi lyckades avstyra en del missöden. Det var dubbel sats och det kräver sina bunkar, höll på att bli översvämning.
 
Tog mig samman och stack ut och sprang efter jobb, har sådär ont i ryggen igen, tror att det beror på drag i sovrummet. Jag vill ha dunderkallt i sovrummet, helst ner mot tolv tretton grader C. Det innebär att jag har fönstret öppet. Borde nog styra om draget.
Det blev fyrtio minuter idag, kom fram till att jag vill förlänga mina runder i tid, ska öka upp dem en del. 
 
Min kära PT-kompis från Funbeat tyckte jag var ute på hal is med raffinerat socker efter träning, hon är nog så kunnig så;  riskakor har samma effekt som sockret i O'boy.
 
I morgon ska det bli Yoga! Inga undanflykter.
 
Ha en skön helg!

Soft

Kategori: Allmänt

Efter ha varit sjuk sedan i måndags får man ligga lågt, vilar mig i form
Imorgon ta jag en stilla löprunda
 
Gammal bild
 
Det är mer panering än fisk i köpefiskpinnar, därför lägger jag den lilla extra tiden på att göra mina egna:
Fryst fiskblock, lätt tinat så man kan skära dem i pinnstora bitar, panering med mjöl, ägg och ströbörd. Ta efter hur nyttiga och duktiga ni känner för. 
 
 
Serva till potatismos, skala och skiva potatisen så går det toksnabb att koka dem till mosfärdiga, mosa och häl i mjölk, värmd i micron.
Vispa upp med ballongvisp och salta och peppra efter behag. 
 
Sallad och morötter är gott till.
 
Lika gammal bild
 

I nästa vecka drar jag igång igen. Så länge! Kör så det ryker så länge ni är friska!

Tallriksmodellen

Kategori: Allmänt

Som jag skrev igår har jag hamnat på en platå, men det hjälpte att höja proteindelen lite och sänka kolhydrerna i samma mängd. Jag har i och för sig varit sjuk och inte kunnat träna ordentligt sen lördags och säkert inte ätit som jag brukar sen i söndags. Men det har hänt saker.
 
Grymt god Laxpasta med grönsallad, morötter, tärnad tomat och finhackad rödlök 
 
Choklad är underskattat, inte för att man ska trycka huvudet fullt men mörk choklad innehåller mängder med nyttigheter. Bara en sådan enkel sak att man dricker ett glass minimjölk med O´boy i och tar en banan efter träningen gör att man går från den muskelnedbrytande fasen till den uppbyggande fasen direkt samt att man har alla byggstenarna i det. Man minskar dessutom infektionsrisken. Alla återhämtningsprodukterproducenter blir säkert ledsna, men undersökningar visar att normalt tränande klarar sig mer än väl på det.
 
Själv kör jag den mörkare varianten av O'boy, mer chokladsmak.
 
Ha en skön dag! Nu ska jag krya på mig
 
 

Platå

Kategori: Allmänt

Inte nog med att jag nåde en platå, jag gick upp med!
Men så är det när man fuskar, det slår tillbaka som ett nackslag. Var på en liten grillfest i lördags, blev lite väl mycket av det goda, inte vinet för det höll jag till ett minimum.
 
Men efter ha fått några tips från en emenent PT som jag diskuterar med och som ger mig bra tips på Funbeat, så kom vi fram till att min tallriksmodell borde innehålla mer proteiner för att öka förbränningen. Tack A-C B! Så nu är jag på gång ner igen. Funbeat är fullt med kompetenta träningsintresserade personer som tipsar och ger råd samt delar med sig av sina kunskaper.



Självporträtt blir alltid lika roliga
 
Fick tillslut provat min neoprendräkt, min kortärm och bens våtdräkt. Hade läst på lite angående havssimning, men inte tillräckligt! Man bör ha en badmössa. Tror att det är därför jag blev lite förkyld på helgen. Ibland kastar man sig handlöst ut på nya grejor. Så hemma halva veckan, utan träning för en idiotdetalj; badmössa.
 
 
Jag fick både sprungit min 8x2 minuters intervaller och badat i hamnen, inte direkt i hamnbassängen utan i containers uppställda som konstverk, tänkta att bada i.
 
Idag och igår blir det vila för att hämta mig igen. Genomgick en nitisk läkarundersökning av en nybliven läkare, brukar ta cirka fem minuter att få sin diagnos, hon höll på i tjugofem minuter, kolla puls, EKG, balans allt möjligt. Konstatera att min vilopuls var väldigt låg, knappt sextio. Min hjärtfrekvens långsam, blodtrycket lågt (som vanligt). Hjärtat funkade utmärkt(?) Jag fick aldrig riktigt klart för mig vad hon letade efter.
 
Har läst ut två schysta böcker om löpning jag kan rekomdera; “Heja, heja” – Martina Haag
Lättläst lite trams om hur Martina Haag går från soffliggare till maraton 
 
Den bok som mest har bitit mig och gett mig mest är; Christopher McDougall: ”Born to run. Jakten på löpningens själ
 
Ha det gott och krya på mig!