traningslagret

Julmat...

Kategori: Allmänt

Jag brukar ha som idé och tanke att gå ner innan Jul och nyårshelgerna, för man går ovillkorligen upp kring dessa goda helgarna. Likadant är gäller för mig innan semestern. Vad gör man under en utlandssemester, man slarvar med maten, lite öl, drinkar och groggar slinker ner och motionen står givitvis inte högst på listan.

Själv är jag en tok på att fika när jag är på storstadssemestrar...

 

Man kan inte lagra motion och kondition, men man kan vara så pass tränad att man mår bra av att vila en vecka och bara slappa och slöa.

 

Ska ni trycka i sig en massa god julmat och julgodis så tänk på vad ni äter, välj de ni verkligen G I L L A R så gå en kollerunda...

och spara inte er under dagen innan ett julbord, drick ett glas vatten en halvtimme innan för att underlätta för magen att hantera allt som du trycker ner sedan.

Passa på att gå ett lätt promenad innan, rör på dig innan, gå från bussen, ställ bilen en bit ifrån, utnyttja avtsåndet att GÅ. Hjälper magen att hantera överflödet.

Rör dig efteråt med, en lätt promenad tillbaka till jobb, hem eller var du ska sen.

 

 

Godis: Det är inte alltid som en ostmacka, en frukt och ett glas O'boy tillfredställer mellishungern. Någon gång då och då behövs det en smaskig chokladbit också

-Även om vi vet att det belastar kalorikontot....

En del chokladgodis är dock bättre än andra:

Hämtat ur Aktiv Träning Nr 9 oktober 2009:

 

Marsipanbröd;

Mörk choklad, mmm, och marsipan med 60 procent mandlar ger bra med antioxidanter, nyttiga fetter och mineraler. Men innehåller mycket kalorier...

 

Snickers;

Det finns inte mycket positivt att säga ur det näringsmässiga perspektivet. Jordnötterna, 10gram av 60 gram, bidrar lite fettsyror, fibrer och mineraler.

 

Bounty;

Socker och mättade fetter är ingen hit, men i Bounty finns det en del fibrer och protiener, kokosfett är ett nyttigt mättat fett, bättre än fetterna från animaliska fetter från smör och grädde..

 

Belasta inte kalorikontot i onödan.... samt att du ger dig själv en blodsockertopp som sen dipar ner i blodsockerras..

 

Har kört ett styrkepass idag, jag sänkte vikterna för att köra ä n n u  mer strikt och koncentrerat. Det var svettigt värre, gott att hitta stilen igen.

Dessutom körde jag en övning med min gamla idol och mentor Stefan Jonsson, mycket snack om hjältarna från förr. Speciellt Arnold Schwarzenegger...

 

Kör hårt, det är snart skidbacken som gäller!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: