traningslagret

Passa dig för -Träning

Kategori: Allmänt

Jag vaknade vid klockan 12 på dagen som planerat efter ett lagom jobbigt nattskift, svårt att hålla sig vaken...?! Så där, men det får gå... hade egentligen inte tillräkligt med sömn i kroppen, men det får man lösa med grönt tea, lagom med "koffein" (heter teain i tea..), lättare att styra när man blir trött. En mugg och cirka femton tjugo minuter senare är man piggare. När man väl ska sova så har man inte lika mycket "koffein" i omlopp, koffein har en halveringstid på åtta timmar, så det kan vara lite jobbigt att somna efter ett nattskift där man druckit kaffe.

 

Jag hade tänkt att springa en runda efter jag vaknat och ätit en lätt frukost, men jag bestämde mig för en vanlig frukost och skipa löpturen. Till förmån för att städa och baka en underbar äpplekaka. (Det där lät inte bra... inte ödmjukt och lite fjolligt.. haaha)

 

 

Det blev ett skönt power yoga pass på lördagen, till förmån för ett styrkepass; ben, mage, vader. Det ska bli Spinning 60minuters och Core 30 minuters i morgon söndag.

 

Träning: Att passa sig för; kroppen behöver tid på sig att anpassa sig till nya aktiviteter, räkna därför med fyra till sex veckor att innan du ökar belastningen. Är du överviktig ska du undvika löpning i början eftersom skaderisken på fotleder, knä och höfter.

Håll dig till cykling, simning, skidor, skridsko, inlines, styrketräning och andra aktiviter som är fria från stötar.

 

Om du är van motionär, så ska du byta program cirka var femte vecka, "vila" en vecka. Att man undviker den träningen som brukar vara din regelbundna.

När du byter program så ska du första veckan koncentrera dig på teknik med lätt belastning för att få in tekniken. kommande veckor ökar du sakta upp mot dit max fjärde veckan för att "toppa" sista veckan.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: