traningslagret

Frukostklubben

Kategori: Allmänt

Nu pratar vi inte om Sigge Fürst.
Men mitt eviga tjat om att frukosten är dagens viktigaste mål mat håller i sig!
 
 
 
Funkar alldeles utmärkt som en stadig mellis med tinade frysta bär, banan eller vad man tycker om.
 
 
 
 
 
Recept:

Familjemüsli –500g 

Original receptet:

200g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter 

6dl Dinkelflingor 

6dl havreflingor 

2dl solroskärnor & / eller pumpafrön 

1dl kokosflingor 

1dl hela linfrö 

3dl vatten 

5msk neutral olja 

3msk honung 

2dl russin 

Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke. Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrö och rör om. Blanda i vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om ordentligt. Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid. Låt kallna och blanda sen ner russinen. Förvaras i burk med lock. 
 
 
 
 
Håkans ändrade familjemüslirecept: 


6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på 
 
6dl havreflingor 
 
250-400g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter 
 
2dl solroskärnor 
 
2dl pumpakärnor

2dl kokosflingor 
 
2msk kakao

3dl vatten 

5msk rapsolja 

Sätt ugnen på 225grd C
Lägg dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor i en stor bunke och rör om. Blanda i vatten samt olja och häll i bunken. Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare. Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.
Hacka nötterna grovt, lägga till när det är typ fem minuter kvar nötterna  för att behålla mer av de nyttiga fettorna och vitaminer samt antioxidanter. Låt kallna.  Förvaras i burk med lock. Serveras med hela och krossade linfrö samt honung och russin i yoghurt. Gott med tinade frysta hallon och blåbär.
 
 
 
 
Vill man göra egen enkel musli så går det alldeles utmärkt att bara göra:
 
Enkelt recept
 
6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på 

6dl havreflingor 

2dl solroskärnor 

2dl kokosflingor
 
2msk kakao
 
3dl vatten 

5msk rapsolja 

Sätt ugnen på 225grd C
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor i en stor bunke och rör om. Blanda i vatten samt olja och häll i bunken. Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare. Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid. Låt kallna.Förvaras i burk med lock. Serveras med torkade bär, tinade frysta bär eller vad man nu är sugen på samt honung och russin.
En snålvariant av de dyra köpemuslin.
 
 
Ha en skön dag, tänkte softa i soffan ännu en dag. TV, filt och bara slappa.
Fredag kanske jag tränar? Återstår att se.
 
 
 
 
 
 
Matbloggstoppen

Kommentarer


Kommentera inlägget här: