Imorgon är det Springtime... No shit Sherlock.
Hyfsat nervös, ska ner och hämta ut det sista efter jobb i eftermiddag.
Laddar, ska känna lugnet i morgon.
Frukost:

Jag brukar göra en egen variant på musli, som jag roar mig att förbättra(?) hela tiden
serveras med bär för säsongen eller tinade frysta bär, yoghurt, flytande honung.
Äter gärna en avokado till och dricker grönt tea samt färskpressad apelsinjuice med olivolja i
Nyaste förbättrade receptet överst:
Jag har snott ett recept från "GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar" av Ulrika Davidsson.
Sen har jag gjort om det så det ska pass vår smak.
Lena älskar den:
Familjemüsli –500g
Det nyaste ändrade familjemüslirecept:
250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter
6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på
6dl havreflingor
2dl solroskärnor & / eller pumpafrön
1msk kakao
2dl kokosflingor
3dl vatten
5msk rapsolja
Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, kakao och rör om.
Blanda i vatten samt olja och häll i bunken.
Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare.
Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.
Låt kallna.
Förvaras i burk med lock.
Serveras med krossade och hela linfrön, honung och russin.
Håkans ändrade familjemüslirecept:
250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter
6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på
6dl havreflingor
2dl solroskärnor & / eller pumpafrön
2dl kokosflingor
1dl hela linfrö
1dl krossade linfrö
3dl vatten
5msk rapsolja
Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och rör om.
Blanda i vatten samt olja och häll i bunken.
Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare.
Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.
Låt kallna.
Häll på linfröna.
Förvaras i burk med lock.
Serveras med honung och russin.
Original receptet:
200g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter
6dl Dinkelflingor
6dl havreflingor
2dl solroskärnor & / eller pumpafrön
1dl kokosflingor
1dl hela linfrö
3dl vatten
5msk neutral olja
3msk honung
2dl russin
Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrö och rör om.
Blanda i vatten, olja och honung och häll i bunken.
Rör om ordentligt.
Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.
Låt kallna och blanda sen ner russinen.
Förvaras i burk med lock.
Smaklig frukost