traningslagret

En dag innan och mer frukost

Kategori: Allmänt

Imorgon är det Springtime... No shit Sherlock.

Hyfsat nervös, ska ner och hämta ut det sista efter jobb i eftermiddag.

Laddar, ska känna lugnet i morgon.

 

Frukost:

Jag brukar göra en egen variant på musli, som jag roar mig att förbättra(?) hela tiden

serveras med bär för säsongen eller tinade frysta bär, yoghurt, flytande honung.

Äter gärna en avokado till och dricker grönt tea samt färskpressad apelsinjuice med olivolja i

 

 

Nyaste förbättrade receptet överst:

 

 

Jag har snott ett recept från "GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar" av Ulrika Davidsson.

Sen har jag gjort om det så det ska pass vår smak.



Lena älskar den:


Familjemüsli –500g


Det nyaste ändrade familjemüslirecept:



250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter

6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på

6dl havreflingor

2dl solroskärnor & / eller pumpafrön

 

1msk kakao

2dl kokosflingor

3dl vatten

5msk rapsolja





Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.

Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, kakao och rör om.

Blanda i vatten samt olja och häll i bunken.

Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare.

Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.

Låt kallna.

Förvaras i burk med lock.

Serveras med krossade och hela linfrön, honung och russin.

 

Håkans ändrade familjemüslirecept:



250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter

6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på

6dl havreflingor

2dl solroskärnor & / eller pumpafrön

2dl kokosflingor

1dl hela linfrö

1dl krossade linfrö

3dl vatten

5msk rapsolja





Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.

Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och rör om.

Blanda i vatten samt olja och häll i bunken.

Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare.

Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.

Låt kallna.

Häll på linfröna.

Förvaras i burk med lock.

Serveras med honung och russin.


Original receptet:



200g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter

6dl Dinkelflingor

6dl havreflingor

2dl solroskärnor & / eller pumpafrön

1dl kokosflingor

1dl hela linfrö

3dl vatten

5msk neutral olja

3msk honung

2dl russin



Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke.

Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrö och rör om.

Blanda i vatten, olja och honung och häll i bunken.

Rör om ordentligt.

Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid.

Låt kallna och blanda sen ner russinen.

Förvaras i burk med lock.

 

Smaklig frukost

Kommentarer


Kommentera inlägget här: