Maränger
Kategori: Allmänt
Ledsen!
Ber om ursäkt innan!
Jag gick på jobb igår och drömde mig bort. Eftersom jag inte har gjort dem än så får jag kompensera med en frukostbild:
Så här kommer receptet på en hemmagjord kaloribomb, Glassmarängsvisch med chokladsås:
Maränger:
ca 35st
3 äggvitor (1dl)
2dl socker (använde råsocker)
några droppar ättiksprit
Grädddningstid 45min
Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1dl av sockret till ett hårt skum. Vänd försiktig ner resten av sockret. Lägg smeten i klickar på den bakplåtstäckta plåten.
Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de blir lätta och släpper.
Vaniljglass:
2 ägg
1 1/4 dl råsocker
2½ dl mjölk
2dl vispgrädde
1 vaniljstång
Skåra upp vanilj och lägg den i mjölken. Låt mjölken sjuda och skrapa ur stången.
Vispa ägg och socker pösigt samt vispa i mjölken. Vispa och sjud i kastrullen till den tjocknar, får EJ kokas!
Låt svalna och ta sedan bort vaniljstången. Rör i grädden.
Kör i glassmaskinen tills den blir glasshård, 25-45 minuter. Tips låt smeten stå i kylen över natten och gör glassen innan den ska servaras.
"Frasses" chokladsås:
1 dl grädde
50 g smör
3 msk kakao
En dryg dl råsocker. I originalreceptet är det florsocker.
Koka ihop och servera "varm"
Bon Apetit!
Kräver lite Cardio för att bränna men man ska inte för mycket....
ca 35st
3 äggvitor (1dl)
2dl socker (använde råsocker)
några droppar ättiksprit
Grädddningstid 45min
Sätt på ugnen. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1dl av sockret till ett hårt skum. Vänd försiktig ner resten av sockret. Lägg smeten i klickar på den bakplåtstäckta plåten.
Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de blir lätta och släpper.
Vaniljglass:
2 ägg
1 1/4 dl råsocker
2½ dl mjölk
2dl vispgrädde
1 vaniljstång
Skåra upp vanilj och lägg den i mjölken. Låt mjölken sjuda och skrapa ur stången.
Vispa ägg och socker pösigt samt vispa i mjölken. Vispa och sjud i kastrullen till den tjocknar, får EJ kokas!
Låt svalna och ta sedan bort vaniljstången. Rör i grädden.
Kör i glassmaskinen tills den blir glasshård, 25-45 minuter. Tips låt smeten stå i kylen över natten och gör glassen innan den ska servaras.
"Frasses" chokladsås:
1 dl grädde
50 g smör
3 msk kakao
En dryg dl råsocker. I originalreceptet är det florsocker.
Koka ihop och servera "varm"
Bon Apetit!
Kräver lite Cardio för att bränna men man ska inte för mycket....