Favoritfrukostmüsli
Kategori: Allmänt
Jag har gjort det igen...
Gör två tre satser i månaden, ändrar lite mellan varven för att jag lär mig nya saker:
Orginalrecept:
Familjemüsli –500g
Original receptet:
200g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter
6dl Dinkelflingor
6dl havreflingor
2dl solroskärnor & / eller pumpafrön
1dl kokosflingor
1dl hela linfrö
3dl vatten
5msk neutral olja
3msk honung
2dl russin
Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke. Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrö och rör om. Blanda i vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om ordentligt. Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid. Låt kallna och blanda sen ner russinen. Förvaras i burk med lock.
Håkans ändrade familjemüslirecept:
250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter
6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på
6dl havreflingor
2dl solroskärnor
2dl kokosflingor
1dl hela linfrö
1dl krossade linfrö
Familjemüsli –500g
Original receptet:
200g blandade nötter, t ex mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter
6dl Dinkelflingor
6dl havreflingor
2dl solroskärnor & / eller pumpafrön
1dl kokosflingor
1dl hela linfrö
3dl vatten
5msk neutral olja
3msk honung
2dl russin
Sätt ugnen på 225grd C, hacka nötterna grovt & lägg dem i en stor bunke. Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrö och rör om. Blanda i vatten, olja och honung och häll i bunken. Rör om ordentligt. Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid. Låt kallna och blanda sen ner russinen. Förvaras i burk med lock.
Håkans ändrade familjemüslirecept:
250-300g blandade nötter, t ex cashewnötter, mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter,pekanötter
6dl Dinkelflingor eller grova/fiber havreflingor lite vilka man är sugen på
6dl havreflingor
2dl solroskärnor
2dl kokosflingor
1dl hela linfrö
1dl krossade linfrö
2msk kakao
3dl vatten
5msk rapsolja
3dl vatten
5msk rapsolja
2msk kokosolja
Sätt ugnen på 225grd C
Sätt ugnen på 225grd C
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor och rör om. Blanda i vatten samt olja och häll i bunken. Tillsätt kakao och kokosolja.
Rör om ordentligt. Personligen kör jag den i en köksberedare. Bred ut i en långpanna och sätt in i ugnen i ca 20-30 min. Rör då och då för müslin bränns lätt vid. Låt kallna.
Hacka nötterna grovt och tillsätt dem tillsammans med linfröna.
Förvaras i burk med lock. Har mina i kylskåpet.
Serveras med honung och russin.
Going nuts?
"Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ. Endast en sak kan du göra: en annan människa väl." -Stig Dagerman
Vackert höstväder! Välkomna hösten och dess färger!