traningslagret

Pulled Pork

Kategori: Allmänt

Lättare kan det inte bli?
Inte snabbt men klarar sig själv.
 
Ingredienser:
1,5kg Fläskkarré
2 stora gula lökar
3 tsk salt
3krm svartpeppar nymald
3krm vitpeppar nymald
1 hel vitlök
1 flaska bbq-sås, hickory, 250ml
1 slatt billig whiskey eller rom (kan med lätthet uteslutas)
 
Pulled Pork
Sätt på ugnen på 125 grd C
Krydda köttet runt om med salt och peppar, lägg det i en ugnssäker gryta med lock
Skala och skär de gula lökarna till klyftor
Skala vitlöken
Lägg lökarna runt köttet i grytan och häll på bbq-såsen
 
På med locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen i fyra till fem timmar (4-5h)
Om man tycker att det är för lite så under tiden kan man hälla på en eller två matskedar whiskey i grytan.
 
Tills det är så mört att det faller sönder och går att dra isär med en gaffel
Dra isär köttet i grytan med en gaffel så köttet blandas med såsen.
 
Serveras med hamburgarebröd, coleslaw och tomater med mera.
 
 
Dragen gris, så länge kocken är nykter så
 
"De flesta människor lever i ruinerna av sina vanor." -Jean Cocteau
 
Ha en skön söndag!
 
 
 
 
 
 
 
Matbloggstoppen

Kommentarer


Kommentera inlägget här: