traningslagret

Njuta av bär -Vinbärskolapaj

Kategori: Allmänt

Den här pajen blandar syrligheten från de röda vinbären med sötman från kolasåsen. Under och lite över finns en smuldegspaj med  havregryn.

 

 

Detta behövs:

100 g smör
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 ljus sirap
1 tsk kanel
4 dl repade röda vinbär
en pajform ca 25 cm i diameter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200grd C. Skiva ner rumstemperat smör i en bunke och blanda ner havregryn och vetemjöl till en smuldeg. Spara ca en ½ dl av smuldegn och platta ut resten i pajformens samt en bit upp på kanterna. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter.

2. Blanda vispgrädde, socker, sirap och kanel i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i ca 20 minuter.

3. Fördela vinbären på det förgräddade pajskalet. Häll över den kokta kolasmeten och strö över det sista av smuldegen. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass.

 

 

Jag pimpade receptet lite, jag byte ut vetemjölet mot siktat dinkelmjöl och det vita sockret till ekologiskt rörsocker, samt att jag använde riktigt smör. Med dinkelmjöl fick jag öka smörmängden.

 

 

 

Lycka till!
Bär är språngfyllda med antioxidanter!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: