traningslagret

Glad och galen midsommar på er alla!

Kategori: Allmänt

Det är gott med midsommar, det är nog den helgdag som slår de flesta. Det är nog den dagen som de flesta svenskar räknar som sin nationaldag. Vi må vara traditionsbundna andra helger, men gud nåde den som rör vid sille, nypotatisen och jordgubbarna idag midsommar...

 

"Ge mig en kvart om dagen" var Arne Tammers reklamslogan

Men jag vill nog att ni ska ge er själva en halvtimme om dagen, för så länge ska du helst motionera för att må bra och ha en bra kondition. All motion och rörelse gör skillnad, sommar och semester är som gjort för att hitta på lite , testa lite nya former av träning. Det är bara din fantasi som sätter gränser.

Det finns utomhusträning anordnad av olika föreningar, typ Friskis & Svettis, man kan prova på att dansa vid Gröningen om man bor i närheten av Helsingborg. Jogga längs strandkanten, spela badminton, spela Frisbeegolf..

Tillsammans med solljuset och utomhusluften gör det underverk för kropp och själ. Se till att bli ordentligt andfådd i minst tio minuter per gång.

 

Själv tycker jag att mixen styrketräning, löpning och trädgårdsarbete är perfekt

 

Ett tanke för alla er som är i startgroparna:

Snabba promenader tredagar i veckan, kan bytas mot rask cykling till jobb

Löpning två till tre gånger i veckan, kan bytas mot nåt annat högintensivt

Trädgårdsarbete, en kvart om dagen om man har tillgång till det, annars kanske du en kompis som behöver avlastning med trädgård eller koloni?

 

Upp ur soffan, bort från datorn!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: